Megtilthatja a bolt tulajdonosa, hogy a kutyámmal menjek vásárolni?
Figyelt kérdés
Ebben a községben kb.senki nem sétáltat kutyát. Eddig a boltos a hatásomra még elméletben kutyabarát hellyé akart válni, hogy be is vihessem (pulttal elválasztott kiadós helyiség, de egyébként ezt nem várom el). Viszont tegnap meglátta séta közben és szerintem tart a kutyámtól vagy a macskáit félti vagy a vásárlók miatt tart ettől, hogy esetleg azok félnének ha meglátják a bolt előtt, nem tudom... de olyan érzésem van,ha legközelebb megyek valami ilyesmivel fog előállni. Ha így lesz nem tudom mit kéne reagálnom!?2021. márc. 11. 12:12
21/27 anonim válasza:
Elhiszem, de nem egy sztorit olvastam, hogy őket sem engedték be. :-) Szóval egyrészt fontos lenne, hogy az emberek ismerjék az ilyen kutyákra vonatkozó külön szabályokat, lehetnének nyitottabbak más kutyákkal is (ha azok jól neveltek, én a kutyámat bármilyen kutyabarát helyre vihetem, nem kell szégyenkeznem miatta, pedig mentett kutya és nem kölyökként került hozzám), előbb-utóbb a problémás kutyásokat automatikusan kivetik a normális kutyás közösségek is, és ha valaki kutyabarát helyre akar menni, neki is érdeke jól nevelnie a kutyáját, mert nem látják majd szívesen ilyen helyeken a kutyával.
22/27 A kérdező kommentje:
Igen olyan kialakítású a bolt, hogy a bejárata kerítésen belül van egy méterrel, egy parasztház oldalában kialakítva, szóval nem tudni pontosan meddig húzódik a magánterület. Nem szeretnék emiatt összeveszni a tulajjal, csak indokolatlan ha valóban visszakozni fog és sétát spórolni sem, sőt épp ezzel bővíteném a megtanult szituációkat és ez mindig extra kör lenne és nem fog jól esni,ha erről le kell mondanom.
2021. márc. 11. 14:34
23/27 anonim válasza:
Ha kerítésen belül van a bejárat, az már nem közterület. Azt meg már megindokoltuk páran, miért nem jó ötlet a kutyát a bolt előtt kikötni.
24/27 anonim válasza:
Persze, magánterületről kitilthatja.
Annak nézz utána, milyen szabályok vannak arra, hogy otthagyd közterületen amíg vásárolsz. Én mondjuk nem szívesen hagyom kint egyedül a kutyát...
25/27 A kérdező kommentje:
Ja és olyan kicsi bolt, hogy egyszerre egy vásárló van bent, tehát senkit nem tudnánk zavarni vásárlás közben, csak az ajtóban míg elsétálunk, ha van várakozó. Ha előáll ezzel, hogy mégsem lesz kutyabarát hely és nem köthetem a bejárathoz sem akkor inkább valóban nem viszem, mert akkor nem látnám miközben bent vagyok, ezt pedig semmiképp nem szeretném, még ha 1-2percről legyen is szó.
2021. márc. 11. 15:33
26/27 anonim válasza:
Ha a boltja pl egy udvarban van, akkor igen.
Ha az utcán, úgy viszont nem.
27/27 anonim válasza:
En bolt ele azert nem kotnem ki a kutyat foleg falun, kozsegben mert ha arra megy egy kobor kutya, vagy elszokott kutya (falun ez gyakori, hogy rossz a kerites sajnos!!!), akkor a te kutyad nem tudna vedekezni a porazon. Plussz kitudja ki mit adna neki. Ha nem engednek be kutyaval uzletbe, menj el kutya nelkul, hagyd ot otthon. Mikor setara mentek menj csak setara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!