Megtilthatja a bolt tulajdonosa, hogy a kutyámmal menjek vásárolni?
9: közterületen semmit nem tilthat meg...
Hogyan gondoltad, hogy megtiltja. Kiáll a bolt elé, és elküld téged onnan 20 méteres körzetben, vagy hogy??? :-D
Nekem kicsit olyan érzésem van a kérdésedet olvasva, hogy bacd meg medve a fűnyíródat...
Amúgy meg ne reagálj semmit, ha nem engedi be, hát nem engedi be. Azt semmi nem tiltja, hogy kikösd a jószágot a bolt elé.
A bolthelyiségbe eldöntheti, hogy lehet-e kutyát (vagy más állatot) bevinni, viszont a bolt előtt elhaladhatsz a kutyával akkor is, ha a járdán van a boltnak kiülős terasza.
De kikötni nem célszerű a kutyát, a kutya érdekében, nem a boltos miatt. Tudom, sokan megteszik, de nem egy kellemetlen sztorit is hallottam emiatt. Persze, te ismered azt a környéket, én ahol lakom, ott nem kockáztatnék, sok a hülye. Jön egy kisgyerek, aztán én leszek a hibás, hogy amíg a boltban voltam, megharapja a kutyám, mert a gyerkőc nem közelít elég óvatosan, és nem érti, hogy ha a kutya elhúzódik, akkor nem kér belőle. Ez csak egy példa. Kutyával csak kutyabarát helyre megyek vásárolni (Ikea, Praktiker, műszaki boltot is tudok ilyet kutyabarát plázában... stb.), ahova nem vihetem be a kutyát, oda kutya nélkül indulok.
Ha nem magánterület, nem szabhatja meg, hogy elmenj a bolt előtt a kutyával, vagy hogy megkötheted-e. De én azért ajánlom, hogy ne a kutyával menj el bevásárolgatni, de így próbálj a sétán spórolni. Frusztrálhatja a kutyát, Mo-n meg elég sok helyen nem nézik ezt jó szemmel, és csesztetni fogják, de hallottam olyat is, ahol ellopták (pedig nem fajtatiszta kutyáról van szó).
Amúgy nem értem, miért lett lepontozva, aki kiírta, hogy nem szereti, ha kutya megy a boltba. Nekem van kutyám, és imádom, de én se szeretek olyan helyen járni, ahol beengedik az állatokat, mert a legtöbb gazdi sz.rik mindenre. Németországban voltam olyan Mekiben, ahol ott feküdt a kutya a folyosó közepén, és ha közel mentél hozzá, morgott... és senki nem csinált vele semmit, ha szóvá tetted, meg te voltál a szemét, mert oda be lehet vinni a kutyád.
"Amúgy nem értem, miért lett lepontozva, aki kiírta, hogy nem szereti, ha kutya megy a boltba. Nekem van kutyám, és imádom, de én se szeretek olyan helyen járni, ahol beengedik az állatokat"
Ezzel csak az a baj, hogy jogilag a vakvezetők, mozgássérülteket segítő kutyák bemehetnének oda is, ahova más kutyák nem, mégis hátrány éri azokat, akik rászorulnak ezekre a segítőkutyákra, csak a kutyájuk miatt, ezek a kutyák viszont jól neveltek és fegyelmezettek, másképp nem lehetnének segítőkutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!