Hogyan tudom a kutyámnak megtanítani hogy miközben eldobom a botot ne kapjon a kezem felé?
(A bot veszelyes lehet!!!Szalka szurodhat az inyebe es elfertozodhet. Egy ismerosunk kutyaja belehalt, mert a gazdi nem vette eszre,h begyulladt a kutya inye ! Igy inkabb labdaval vagy mas kutyajatekkal jatssz vele.)
Otthon tanitsd meg az ul parancsot.(Gondolom tudja)
Tanitsd meg az ereszt es fogd meg parancsokat otthon.
Tanitsd meg a var parancsot.
Terepen is gyakorold at dobalas nelkul az elozo 3 parancsot.
Amikor kezedben van a dobojatek,akkor ultesd le a kutyad.
Var parancs. Eldobod es utana,csak a Mehetsz parancsra indulhat el.
A visszahoz gondolom megy.( nem irtal rola)
(En is felig felnott kutyat vettem szandekosan es nagyokat harapdalt belem is jateknal. (Amstaff es mar erkezeskor volt akkora feje,mint egy kifejlett labradornak(En birkoztam vele .) Nekem kb fel ev volt,mire leszoktattam: a harapas (csak rafogas,de azert fajt) pillanataban mondtam,h nem es azonnal felkeltem onnan es abbahagytam a jatekot.
Nalad viszont ez a modszer a labdazasnal /apportirozasnal nem lenne ertheto szamara. A masik szinten felnottkent erkezett kutyanknal valt be ez az ultetes a labdadobalas elott. O olyan ugralos kutya eros harapdalassal. (Pitbull) Sokszor meg falattal is radicsertunk az ul parancsra labdazaskor!!
Ne dobj botot! Soha!
Próbálgasd melyik az a játék, ami bejön neki, nem csak labda van a világon. Huzi, hurka, plüssállatka, frizbi, puller.. egy csomó olyan dolog elérhető, csak van közte, amit nem kapcsol rossz élményhez. A bot több szinten veszélyes, rosszul fogja meg, felhasítja vele a torkát/mellkasát, ha rágja a forgácsot lenyelve elzáródhat a bele, az ínyébe beleállhat, vízi apportnál indokolatlanul sok vizet nyel, és vízmérgezést kaphat... de még tudnám folytatni. Válts apportot, szoktasd hozzá kutyának készült játékokhoz, akkor talán a trieb se fogja elborítani az agyát, és bejutsz a fejébe - mert ahogy olvasom, most nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!