Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy ne húzzon (ugasson vissza) séta közben, ha egy kerítés mögött lévő másik kutya előtt megyünk el?
Suliban mondták, hogy ilyenkor hátra arc, vissza, hátra arc és közben próbáljam a kutya figyelmét felhívni magamra, ami jó tanácsnak tűnik. Viszont a másik kutya gazdájától ilyenkor volt, hogy megkaptam, minek heccelem a kutyáját azzal, hogy a házuk előtt korzózunk.
Az enyémnek valószínűleg az is befolyásolhatja a viselkedését, hogy fiatal és általában nem domináns, de nem szeretnék arra játszani, hogy hátha kinövi. Egyáltalán kinőheti?
Nekem is hasonló problémám volt,de megoldottam.
A kutyám szintén mint a tied.
Ne menj közel a kerítéshez mi mindig az út szélén sétálunk el.
Én azt csináltam otthon nagyon sojat gyakoroltam,hogy ha mondom,hogy figyelj vagy a nevét akkor rám nézzen és végig engem nézzen amíg azt nem mondom oké vagy adok neki jutalmat.Úgy tudod elérni,hogy kimondod a nevét otthon mutatsz neki jutalmat és kb a mellkasod magasságában tartod,és szépen sétál melletted pórázon.Egyenlőre jutalmazd azért amiért rád figyel aztán egyre tovább tarts ott a jutalmat,minden helyzetbe képes legyen rád figyelni otthon ha megy,akkor mehet utcán.Gyakorolj vele de még ne a kutyánál ha az utcán is megy akkor a kutya előtti háznál kérd tőle hogy figyeljen.Nekem bevált.
De ha nem jön be tudom még ajánlani a fejhámot könnyű benne írányítani.
Magától nem fogja kinőni ezt. Csak egyre durvább lesz.
Le is tilthatod. A póráz erre tud jó lenni, ha megfelelően használod. De ha kellően motivált rád és az ételre, akkor kérhetsz figyelmet is tőle. És kombinálhatid a kettőt is. A gazdákkal meg ne foglalkozz, közterületről nem zavarhatnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!