Leopárdkutyát aggilityre/dog dancingre?
Leopárdkutya irdatlan mennyiségű mozgást igényel és mindenképp tapasztalt gazdit. Az is kérdés hova szeretnéd, olvass utána a fajtának. Én is szerettem volna, de rájöttem hogy nem érezné jól magát, annyi mozgást nem tudok neki biztosítani, amennyit igényel, pedig elég sokat tudnék neki adni. Ebből kiindulva igazából az emberek 90%-ának nem való, csak annak, akiknél egész nap terelheti az állatokat, különben kutya suli ide vagy oda, torzul a személyisége, és mindent szét szed vagy agresszívvá válik.
De nagyon sok más kutya alkalmas lehet arra amit keresel, szerintem más fajtát válassz.
Azzal is számolni kell, mivel nincs aljzat szőre, télen fázik, lakásba kéne tartani, ahol meghülyül és nem hiszem hogy van olyan ember aki egész nap ráér hogy minden nap túrázzon vele, és tudja mozgatni egész nap. Neki nem elég ha leviszed 3-4 órára. Ebből következik, hogy ezen az éghajlaton még tanyára sem igazán való hiába terheletné egész nap az állatokat.
Illetve mivel nagyon makacs nem valószínű hogy fog dance-re jó lesz, arra inkább olyan kutya való aki szereti produkálni magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!