Súlyosan alultáplált kutya felhízlalására bevált módszerek?
Jelenlegi súlyához nézd meg a táp etetési útmutatóján, mennyi étel kéne neki. Ahhoz adj hozzá 10-25%-ot, attól függően mennyit bír megenni.
Nekem is volt "szerencsém" ilyen kutyához, hiába adtam volna többet, kihányta meg belé sem fért, össze volt szűkülve a gyomra.
Ha túl sok zsírt adsz, meghajta és még jobban lefogy.
Esetleg a plusz ch beválhat, rizs, tészta, de nem biztos, hogy meg tudja emészteni ezeket.
A táp legjobb, azon az útmutató is ott van, könnyű adagolni.
Elég hosszú történet, a lényeg, hogy addig nem kaphat orvosi kezelést, míg nem bízik.
Ez a kérdés is tőlem van, itt részletesebben leírtam, ha valakit esetleg érdekel: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11008183-ded..
Hirtelen semmiképp nem szabad hízlalni! Azt csinálhatod, hogy hàromóránként adsz neki keveset enni, jó minőségű kajából.
Ha most sos megpróbálod felhúzni a súlyát, akkor kicsinálod a gyomràt és több kárt csinálsz vele mint hasznot.
Értsd már meg hogy kis adagokkal kell, és nem lehet hirtelen.
Nem fog a doki feljelenteni, ne hízlald fel 3 nap alatt mert még belepusztul!
Minimum napi 3x kéne adni neki, kis adagokat.
Konzervet ne. Az nem működik, hogy reggel adsz neki egy adagot, este a másikat (vagy amikor hazaérsz) és mielőtt lefekszel neki aludni még 1 adagot? A napi 1 baromira nem jó ebben a helyzetben.
A vitamin jó ötlet, a Calopettel nekem is jó tapasztalataim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!