Mit csinaljak a kanos kutyámmal??
2 éves tacskóm van, aki az elmúlt napokban annyira kanos,hogy aludni sem tudok tőle, folyamatosan nyüszög az ajtóban, menne kifelé, de a hideg miatt muszáj bent lennie este, mert megfázna.. mit lehet vele csinálni? Agyvérzést kapok a folyamatos nyüszögés miatt. Éjszaka is ezt csinálja.
A szomszédban van egy lány kutya oda megy a kerítéshez mindig,de túl öreg a lány ahhoz,hogy kiskutyái legyenek
NEM FOGOM HERÉLTETNI,ILYET NE IS ÍRJATOK KÉRLEK!!!!!!
De ezt nem értem, egy törzskönyvet adó képzett tenyésztő meg hogy lehet hogy ennyire nem tud mit kezdeni a kutyájával?
Költői kérdés volt, 99% hogy nem tk-s szűrt kutyákat tenyésztesz, hanem szaporító vagy. Max nem megélhetési, csak hobbiszaporító.
Ja, és nem élek panelban. :)
Azt írod sose szenvedtek a kutyáid, mégis neten kérsz tanácsot hogy mit tégy hogy ne szenvedjen, most akkor melyik az igaz? :D
"Nem fogom atengedni parozni"
Nyilván nem fog engedélyt kérni tőled ha meglátja a lehetőséget.
Ezt írta privátban. :D
Innen látszik mennyire ostoba.
"Akkor te nagyon fogyatekos lehetsz ha nem tudsz mast elkepzelni te gyoker :D. Tokeletes genetikaval rendelkezik a kutyam, saját részre szeretnek kiskutyakat, halálos vetek lenne szaporítani,de herelni is.
Ha tudni akarod mindössze 10ezer forintba kerult a kutya, nem törzskönyves.
Nekem ilyet irni, aki az állatkínzás és szaporítás ellen vagyok, gratulalok, ha eloben mondtad volna ezt nekem biztosan arcon köplek"
5-ös vagyok: az a kémiai kasztrálás, amit említettem, időleges, a hatása kb. 6 hónap, pont arra van kitalálva, ha valaki később még akar kölyköket.
Bár TK nélkül, szűrések nélkül szerintem is felelőtlenség szaporítani. Azt írtad, saját célra akarsz kölyköket: ha lesz 6 kölyök, mind megtartod és mindet el tudod látni, mindre oda tudsz figyelni, mindre időt tudsz szánni?
Tehát az eleve szapis kutyáját akarja tovább szaporítani, mivel 1 db felnőtt kutyával se bír el, ezért feltétlenül kell egy fészekaljnyi kölyök. Egyre szebb történet. :/
És még más a fogyatékos... :DDD
Én is ivartalanítás ellenes voltam, a kan keverék kb tacskó méretű de nem tacskó kutyusom nem akartam 'megcsonkítani'. Sajnos sétákkor folyton össze akartak ugrani más kanokkal, még a nála kb. 30 kg-mal nagyobb kutyáknak is nekiment volna, valahogy a kanok megérezték hogy 'vetélytárs' vagy mi...
Párszor meg is támadták idióta gazdik miatt, akik póráz nélkül sétáltatták az ivaros kanjukat 'úgyse bánt senkit' na kivétel az én kan kiskutyám volt, akire valamiért nagyon tudtak feszülni a kanok. Mondjuk a saját magához hasonló méretű kutyák véresen keveredtek ki az ilyen rajtaütésekből, egyszer lett pár kisebb seb az enyémen, amikor egy pitbull keverék rohant rá, de szerencsére a nyakörvben elakadtak a fogai.
Amikor egy ivartalanított nőstény kutya került a családhoz, akkor tudtak rábeszélni az ivartalanításra, mert abból már tényleg komoly morgások-viszályok voltak, hogy ő máshogy gondolta mint a nőstény a dolgokat... őszintén szólva sajnos hízott pár kg-ot az ivartalanítás után, viszont a kanokkal/nőstényekkel azóta jobb a helyzet vicsorgás-támadás téren. Nyugodtabb ő is meg a többi, közelébe kerülő kutya is. No meg belegondoltam, tényleg milyen rossz lehet neki, hogy hajtják a hormonok, és nem élheti ki magát, sajnos rájöttem hogy tényleg ivartalanítani kell. Nehezen éltem meg, megszenvedte a műtét utáni lábadozást, folyton beleakadt mindenbe a védő tölcsér a fején, fuldoklott tőle stb. Nem tudom, hogy mégegyszer egy ivartalanítást végig birnék-e csináltatni kutyán, de összességében mégiscsak ezt tudom ajánlani a kérdező problémájára. Én is szerettem volna ha valamikor tudom a kutyám egy utóddal tovább vinni az életben, m ert őbelőle lett volna, de rájöttem, hogy ez nem jó hozzáállás, mert ha kölyekzne egy kutya neki 6-7 kölyköt, a többivel nem tudnék mit tenni. Nehéz ügy, megértem a kérdező dilemmáját is, de ha ennyire szenved a szegény állat a kanosságtól, akkor én a helyében ivartalanníttatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!