Mennyire nagy baj, ha a kutyám pedigreet eszik?
#10. Értem, de a nettó minimálbér 112 ezer forint.
Ha csak ennyit is keresel, ha nem tudsz ebből havonta 5-6 ezer forintot a kutyádra fordítani, akkor miért vállaltál állatot?
Nem havonta 2000-et költök a kutyára.
Csak a rendszeres költségek:
Táp: 2000
Féreghajtó+kullancsvédelem:1500
Kutyaiskola (havi 1-szer): 2500
Erre még rájön az állatorvos, kb. félévente egyszer, a jutalomfalatok, játékok, stb.
"egyetemista vagyok, szóval nem dolgozok főállásban"
Szupi, ha már bekerültél egyetemre, akkor feltételezhető, hogy tudsz értelmezve olvasni ;)
Tehát, a kajákon - mint azt te is tudod - mennyiségi sorrendben vannak feltüntetve az összetevők (ezért néha trükközni szoktak a gyártók és szétszedik a különböző fillereket, na de shebaj).
Tehát Pedigree (Adult marha & zöldség), összetevők: Gabona, hús és állati melléktermékek (18%, többek között 4% marha a barna darabkákban), olajok és zsírok (többek között 0,4% napraforgóolaj), növényi fehérjekivonatok, növényi melléktermékek (többek között 1% szárított répaszelet), zöldség (4% sárgarépa a narancssárga darabkákban, 4% borsó a zöld darabkákban), ásványi anyagok.
Ebből azt kellene tudnod kihámozni, hogy: 1. Tele van gabonával. 2. Hús és állati melléktermék = vágóhídi maradék (csőr, toll, stb.), amiből 18% van a tápban. 3. A gyártó ebből 8% marha eredetűt garantál, de csakis a barna színű szemekben. 4. A növényi fehérjekivonatok nehezen emészhetőek a kutya számára, de megdobják fehérje arányát az analitkai összetevőkben.
15 kg / 666Ft
No, ehhez képest képest a Bosch mindeképpen jobb: pontos megnevezéseket használ, pontos arányokat ír már az összetevőknél is, illetve friss hússal és szárított van benne "hús és állati melléktermékek" helyett.
A Fressnapfos Premiere Best Meat szintén 700Ft/kg árkategória, szintén valódi húst tartalma van, ráadásul gabonamentes, ami sose rossz.
Érdekes, többször is hallottam már, hogy a Brit hasmenést okozott, viszont azért van még mindig az ajánlottak között, mert ár-érték arányban piszkosul jó (azoknak, akinek beválik).
"A Brit Premiumtól hasmenése volt."
Ajánlottak más tápot is.
"A Pedigreevel kb. 2000 Ft-ra jövök ki egy hónapban."
Hát, ha neked csak ez a szempont, akkor tényleg nem fogsz jobbat találni, mert legolcsóbb csak egy van mindenből. Hogy minek kellett neked kutya ilyen anyagi helyzetben, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!