Németjuhász lakásba? Mennyi és milyen foglalkozással lehetséges megoldani?
Naponta 2 óra labdázós, más kutyákkal játszós, rohangálós séta + 1 óra tanítás, feladatozás, engedelmes parancsok stb elegendő?
+ Kérdés, tudom, hogy célzottan futtatni nem szabad másfél éves kor előtt, de úgy futtathatom, hogy görkorival ő megy elől és olyan tempóban és annyit, amennyit bír? Mert valahogy jobban ki akarom fárasztani. Vagyezze ártanék neki valamit? Elég a labda meg a kutyapajik másfél éves korig?
Szerintem lakásba inkább olyan kutyát vegyél, aminek megfelelő helyet tudsz biztosítani. Nem azért fog majd mindig szét esni örömében a kutya amikor meglátja a pórázt, mert közös program a gazdival, hanem azért mert végre kiszabadulhat a 4 fal közül. Egy kisebb mozgás igényű kutya vígan el van a lakásban, a németjuhász feküdni fog egész nap, mert nem érzi jól magát. Ha unalmában esetleg megrágja a bútorokat, szétkaparja a szőnyeget vagy a parkettát, akkor félénkké válik a megszidások miatt. Nekünk amíg kölykök voltak a kutyák, egy hatalmas kert sem volt elég, ahol egész nap szabadon vannak. Lerágták a facsemetéket, kicibálták a cserépből a cserjéket és mindenhol gödröket ástak, hiába a fárasztás. Az a 3-4 óra, a kutyát éppen csak arra az időre köti le.
Az az állat szeretet, ha olyan fajtát választasz, aminek megfelelő helyet tudsz biztosítani, és nem olyat, aminek alkalmazkodnia kell, a te általad biztosított környezethez.
Ha mindenáron a németjuhászhoz ragaszkodsz, akkor vegyél magadhoz egy 10 év feletti idős németjuhászt egy menhelyről, neki elég lesz a napi 3 óra foglalkozás, felszabítasz egy helyet a menhelyen, és az a kutya egy szerető otthonban élheti le hátralévő életét.
Hát én nem ajánlom a házba.
Nekünk lassan egy éves, de kint is mindent szét szed.
Megrágta a falon a szigetelést, a filagória tartó oszlopát lyukak vannak ásva az udvaron. És mindennek a tetejébe, kergeti az árnyékot, amiről nem tudjuk leszoktatni..éés nagyon vedlik
Egyetértek, hogy a kutya van az emberért, és nem fordítva tartva, de az a baj, hogy a németjuhász nem jó lakásba.
2-3 óra az nem elegendő.
Ez egy hiperaktív, szuperaktív fajta.
A malinois is hasonló, javarésze menhelyen köt ki, az emberek nem bírnak vele, akkora mozgásigénye van.
Lakásba csak kis mozgásigényűt válassz, az is megterhelő a legtöbb embernek.
Vagy a másik megoldás a 7-8+ éves németjuhász.
Lakásban, kennelben naphosszat nem tudod tartani a németjuhászt, az nem működik, egyébként meg szét fogja szedni a lakást, ennek a fajtának 2 óra kint az semmi.
Nem tudod kifárasztani, legtöbb átlag nagytestű fajta 20 km-t meg tud tenni futva.
Kert nélkül felejtős.
Maximum méretet, amit szoktam látni, a térdig érő bull tipusúak panelban, azok is 6-8+ levitellel egy nap, még azok sem az igaziak a panelba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!