Német juhásznak elég heti 2*5 óra foglalkozás?
Ebben van séta, futtatás, tanítás, képzés, játék.
Kinti kutya hatalmas udvarral és van fajtársa.
Egyetértek.
Sőt. Nekem a kutyám napi 2x1.5-2 órát igényli minimum. Egy munkavonalas nj is ekörül.
Azert nem kell tulzasokba esni, azonban ha valaki egy aktiv, esetleg munkakutyat valaszt, az ne csak kicsapja a kertbe, aztan heti ketszer vigye el setalni, ez nem igy megy. Aktiv kutya kell? Akkor arra bizony idot kell szanni.
Nem napi 15 orat, de 2-3 ora tanitas, seta biztosan kell neki, plusz ugye valami sport, kutyaiskola, stb.
4-es alapból osztom az észrevételed, de a németjuhász
1. nagytestű
2. munkakutya
Két okból is fontos a lemozgatása és az agyi fárasztása.
Heti két alkalom között megkergül, főleg hogy 5 óra egy alkalomra inkább sok.
Ideálisabb lenne 1-2 óra séta, mozgás, és 1 óra játék és feladatozás, de minden nap.
Miert is kellett kutya a nagymamadnak? Hazorzesee riaszto es kamerarendszert ajanlok, a kutyat 3 perc alatt kiiktatjak, ha ugy van. Idos embernek nem kell aktiv kutya, minek?
Mennyi idos a kutya, mikor kerult oda?
Megprobalnek neki gazdat keresni, vagy fogadd be te.
2 év körüli, befogadta. A társa is befogadott kutya, csak ő elvan, nincs akkora igénye. Eddig a nj is elvolt, de most már többet szeretne, fajtájából adódóan.
Nekem van 2 kutyám panelban, több nem jöhet ide.
Mama szereti őket, a faluban senki nem sétáltat kutyát, ezért senkire nem tudja rábízni. Csak én tudok kimenni hozzá stabilan heti 2*.
Tudom, hogy car helyzet, de ha ilyenkor jól megdolgoztatom, kifárasztom, akkor jobban el lenne a többi napokon?
Tobb mint a semmi, ez teny, de mivel a kutya alszik, kipiheni magat, nincs olyan, hogy nyugton lesz a tobbi napon. Kiveve, ha idos, az mas persze, de jelen esetben ez sem all fent. Van egy masik kutyaja, ha o elvan igy (bar ez sem idealis), akkor fel siker, rola nem kell lemondani.
Viszont ennek a kutyusnak keressetek gazdat, jobban jartok, mielott komolyabb problemak lesznek. Oke, hogy ragaszkodik hozza, de nem kene onzonek lenni, a kutya igenyeit is figyelembe kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!