Német juhásznak elég heti 2*5 óra foglalkozás?
Ebben van séta, futtatás, tanítás, képzés, játék.
Kinti kutya hatalmas udvarral és van fajtársa.
Mióta van a kutya a mamádnál? A németjuhász is elég aktív kutya, ha unatkozik "feláshatja" neki a kertet, és nem biztos hogy örülne ha esetleg veteményez.
Ha heti kétszer ki tudsz menni, az valóban több mint a semmi de ugye nem szombat-vasárnap gondoltad?
Amúgy én is inkább azt mondanám próbáljatok gazdit keresni neki, hosszú távon jobb lenne.
Az én nagyimnak is nagytestű kutyája volt (kuvasz) és akkor döntött úgy hogy nem tudja vállalni mikor a hatalmas testével felágaskodott meg felugrált rá és a mama már nem bírta el. (Családon belül megoldottuk nem volt gond).
Csak azért írtam le mert remélem nálatok nem lesz ilyen.
Nagymama miert nem idos nagytestu kutyat fogadott be,aki alig tud jarni?? Az is megoli a betorot.
Fiatal kutyat ne tarstson mar idos ember.
Amugy meg a nagymama is tudja tanitani napi tobb orat jutfalattal... van neki ideje. A kertben is lehet tanitani a kutyat labmellett kovetesre,behivasra,egyebekre....
Jo,h a raero unatkozo nyugdijas nem hajlando foglalkozni a kutyaval,de elvarja,h orizzek a hazat...
Ebben az esetben több mint a semmi.
Alapvetően viszont nem elég neki. Nekem munkavonalasom van, napi szinten órákat foglalkozunk vele.
De mi ezt belekalkuláltuk, így vállaltuk. A nagymamádnál ez nem igaz.
Kedves tőle,hogy befogadta. És tőled is,hogy szánsz rá az idődből.
Esetleg nincs egy gimnazista vagy valaki,aki kevés zsebpénzért elvinné sétálni vagy játszana vele,a te két látogatásod között?
Csak ötletelek.
Vegyél neki játékokat, amit tud rágni, húzni, hurcolni.
"Kedves" #12-es!
A mama nem tudja megszabni, hogy kit dobnak ki, azt fogadta be, aki "szembejött" vele. Azért őt fogadta be, mert ő kóborolt az utcán. Előtte meg a másik, akkor pedig őt.
Kerdezo, tegyel meg mindent amit tudsz, fussatok, erezzetek jol magatokat, es az eleg lesz!
Amig nincs problema a kutyaval, addig jol csinaljatok :)
Szerintem jó kezdet, hogy a nagymamád tanítgatja, esetleg labdázhatna is vele vagy ő is kerestethetne vele dolgokat.
Nem tudom, hogy mennyi idős a nagyi és milyen állapotban van, de a megfelelő felszereléssel(pl halti, retriever póráz) ő is vihetné sétálni a kutyát, ha a kutya is meg lesz tanítva a helyes viselkedésre. Azért írom, mert a 78 éves nagypapámmal hétvégente rendszeresen járunk 8-10 km-es mini túrákra és ő vezeti olyankor a borderemet, hétköznap pedig egyedül is legyalogol heti többször 5 km-t, ha jó az idő, akkor pedig biciklizik szintén 5-10-20 km-eket.
Tapasztalataim szerint nem nagyon tudtok a kutyának olyan gazdát találni, aki naponta lemozgatná és tanítgatná. Szint minden menhelyen van németjuhász vagy annak a keveréke, nem igazán kapkodnak értük. Egy próbát természetesen megér, de tényleg nagyon válogassátok meg a jelentkezőket.
45 kilós nagy macim van, napi 2 óra séta, emellett 2szer pisil az udvaron (benti kutya, csak a nappaliba mehet be hatalmas ágya van) ez neki sztem elég.
8 éves Freddi gazdija :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!