Mi történik, ha szálkás szőrű tacskót géppel lenyírok?
Úgy véled, a visszanövő szőr már olyan egyenes lesz, mint a simaszőrűeknél? Takarítani utálsz? Arra játszol, hogy ha szrrá fázik a kutya, akkor végre megszabadulhatsz tőle, vagy mi a cél? Teljesen elszálltál vmi drogtól, vagy
"beálltál, mint a Néva jege? Esetleg semmi baj, csak súlyos pszichiátriai eset vagy?
Ha komolyan gondolod, amit ide írtál, akkor nem lenne baj rád hívni az Állatmentőket!
A magadfajta taplóknak még döglött csótány is túlzás, nemhogy élő állat!
Pár nyírás után már romlani fog a szőr minősége, puha lesz és esztétikailag sem szépen fog visszanőni+nyírni alapból nem lehet olyan szépet, mintha trimmelve lenne. Viszonylag gyakori eset, hogy a kutya szőre foltokban nem nő vissza.
Vannak nyírós fajták, őket ez nem érinti, ilyen az uszkár, bichonok vagy a yorkie.
A trimmelést pedig otthon is meg lehet csinálni, akár csupán kézzel, eszközök nélkül, nagyon sok videó van róla youtube-on. (nyílván nem lesz olyan, mint egy gyakorlott kozmetikusnak, de a nyírásnál biztos jobb)
#6-#7
Tudom, hogy trimmelni kell, azért kérdeztem, hogy mi történik, ha én simán kutyanyíróval letolom neki.
Köszönöm nektek a választ.
Nekem szálkás szőrű tacsim van és 3 havonta fél centisre vágassuk a szőrét.
Sokkal de sokkal puhább lett mint volt, viszont én ezt szeretem.
Illetve sokkal de sokkal kevesebbet hullik a szőre, ami ugye előny mivel házban van és az ágyra is felmehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!