Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Barfban elég a kutyának...

Barfban elég a kutyának csirke, kacsa, pulyka és marha hús?

Figyelt kérdés

Ezeket adnám:

-csirke: farhát, nyak, húsos mellcsont, mellnyesedék, szárny, comb, zúza, szív, máj, apróhús

-kacsa: farhát, szárny, nyak, láb, comb, szív

-pulyka: nyak, szárny, szív

-marha: gége, fejhús, tüdő, lép, máj, vese, tőgy, szív

Ha nem elég, akkor mondanátok még mást hozzá, ami 1000 Ft/kg maximum?

Előre is köszönöm.

2021. márc. 7. 20:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

#10, csak a hús sosem lesz több a prémium tápnál. A tápokban sem csak hús van mert más is kell a kutyának. Gyümölcsök, zöldségek, mindenféle ásványi anyag. Gondolom a kérdező tudja hogy a barf étrend nem csak a húsból áll, ezt csak azért írtam le mert az nagy tévedés hogy csak maga a hús jobb egy prémium tápnál, pláne ha ismeretlen forrásból való.

Én azt vallom hogy akkor jobb a barf a tápnál, ha ismert forrásból, farmról, tanyáról, ismerőstől van a hús, mert sokszor a henteseknél szinte ugyanaz a hús van mint a boltokban, az a hús pedig semmivel nem jobb mint a táp, sőt. Illetve ha kap mellé kiegészítőket a kutya.

2021. márc. 8. 07:46
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
A pulyka szárny nem csöves csont?
2021. márc. 9. 15:03
 13/15 Somogyi Ági ***** válasza:
77%

Alapvetesek amik fontosak :

- kapjon fehér és vörös húst és halat (ha a halat beteszed már a többi jó)

- kapjon belsőséget, csontos húst és színhús is (ez kB pipa)

- ezeket megfelelő mennyiségben (sulyahoz képest) és arányban add neki (kaki állaga és Ca P arány miatt)

A kezdéshez:

-először egy fajta, lehetőleg könnyű hússal kezdj, hogy tudjon a gyomorsav erősödni (pl csirke mell nyesi és mellcsont)

- mindig egy új fajta húst vezess be fokozatos légy, így fogod látni ha allergias.

A nyak nálunk úgy emesztődik ha klopfolom a csigolyáknál, mert ott kemény azt em emészti, ha félsz tőle tedd ezt (vvan akinél ez e nélkül is működik)

Támasztó csontot ne?! (bár van aki gond nélkül eteti, de veszély forrás, mivel szilankosra törhet).

Ezért a combot tényleg jó ha filézed, cserébe a róla lejövő husi izomhus, jó ha van az étrendben.

Érdemes tájékozódni valóban, fbon több fórumon is van jó anyag ezekről, én csak dió héjbam a teljesség igénye nélkül írtam le.

2021. márc. 12. 15:36
 14/15 Srias87 válasza:
én adok marhát, libát , kacsát, nyulat, bárányt és halat is! alkalmadtán szarvast is,! kacsanak a tolyását is imadják héjjastul! csirkét és diszót nem szoktam!
2021. máj. 15. 23:45
 15/15 Srias87 válasza:
hozzátennem nem csak húst adok, ezt azert kiegeszitem, keves zöldseggekkel, cukkini, cekla, répa! ezekbol nem kell sok de legyen! ja, és tojást az amit adok nem tolyás🤣
2021. máj. 15. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!