Kutyának nem jó étel a csirke vagy pulykamáj?
Kiegészítésképpen, kis mennyiségben jó, de érzékeny emésztésű kutyáknál okozhat hasmenést is.
Ha még kell, akkor diéta: péppé főtt rizs, csirkemell filével, fűszerek, zsiradék nélkül.
Ha így sem múlik el a hasmenést, akkor orvos, mert okozhatja betegség, fertőzés is.
Diétának jó az az arány, amit írtál. Az is segíthet, ha tartasz egy koplalónapot, ha kiürül a gyomra az segíthet hamarabb helyrerázódni.
Ha naponta csak egyszer eszik és meg tudod oldani, akkor a diéta alatt adj neki kétszer, kétfelé bontva a napi adagját, kevésbé terheli meg, mintha egyszerre enne sokat.
Széntablettát is lehet adni kutyáknak, illetve bolus adstringens-t, a széntabi nem fogja meg úgy, mint az embert, de segít kiüríteni a méreganyagokat, a bolus hasfogó. Ezekből napi 1db/10kg mehet. Nem szeretek állatorvosi tanácsokat osztogatni, de nagyon érzékeny gyomrú kutyám van, sokszor volt bélgyulladása, ezeket nekem személyesen belgyógyász állatorvos mondta az állatorvosi egyetemen, nekünk bevált, megbízom az orvosban is, azért merem javasolni neked is. De ha 2-3 napon belül nem jön helyre vizsgáltasd ki, az a biztos, lehet valamilyen fertőzés is, arra pedig gyógyszer kell.
Egyébként a máj az napi 5%-ban nagyon jó, tele van vitaminnal, de többet tényleg nem szabad adni az A vitamin túladagolás miatt. Én barfozok a kutyával, mikor megpróbáltam bevezetni a pulkyamájat az én kutyámat is meghajtotta, pedig még csak a hozzászoktatás fázisban volt, szóval tényleg csak nagyon keveset kapott, kb. 2%-ot. Szóval ha még előtte nem kapott lehet nálatok is a pulyka volt a probléma. Én azóta pulykabelsőséggel nem kísérletezem, a marha belsőségekkel (máj, tőgy) nem volt ilyen gond.
En is barfozok amstaffal. De gabonat sose adok neki. En csonttal fogatom meg a szekletet. Elozo kutyam is igy evett. Soha semmi baja nem vilt.
Majat annyit kap,amennyi a halban benne van belsoseg. Semmi tobbet. Mindent nyersen!! Barfbol alig esznek vmit a kutyak! Nagyon kiados.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!