Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az Angol...

Mi a véleményetek az Angol Bulldogról?

Figyelt kérdés

Szeretném tudni h mi a véleményetek erről a kutya fajtáról legyetek őszinték ! Nektek tetszik?

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. aug. 18. 07:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem van :) Olyan csúnya, hogy az már szép. Ő a gusztustalanság felelős a háztartásban :)

Viccet félre: nagyon érdekes a jellemük szerintem, kétarcú kutyák, ezért aztán sokan elrontják a nevelését, mert naív gazdit simán megvezetik (engem is).

Városi környezethez nagyon illik, imád horkolni, napja nagy részét azzal tölti. ugyanakkor ha kirándulni megyünk, akkor gond nélkül végig nyomja az egész napot. Az enyém nem fullad a melegtől, és nincs egészségügyi problémája sem (ami volt, azt már megoldottuk). Atlétikus alkat, egy hopp paranccsal felugrasztom egy játszótéri pingpong asztalra.

Sokan mondják, hogy buta és tényleg az :) Egyébként inkább a nem akarom jellemző rá, mint a nemtudom. Nekem épp tegnap mondta egy külföldi barátom, hogy az én kutyám tudja a legtöbb trükköt minden általa ismert kutya közül.

Ha egyszer úgy fogok állni anyagilag, hogy megengedhessem magamnak, akkor angol bulldogot fogok tenyészteni. Be fogom bizonyítani, hogy ez nem csak úgy elvan és röfög típusú kutya, hanem igenis alkalmas arra, hogy városban jól nevelt, értelmes és kedves társa legyen az embernek. Olyan vérvonalat szeretnék, amiben ha nem is szó szerint, de azért valamilyen szinten munkakutyák vannak, minden felmenő rendelkezik valamilyen vizslával.

Egyébként szerintem a gyűrött arcával a legbűbájosabb malac, és annyira kifejező, emberi az arca, ahogy a ráncait mozgatja. Nekem abszolút kedvenc :)

2010. aug. 18. 10:00
 12/20 anonim ***** válasza:

Én nem akartam, sosem tetszett, aztán úgy alakult, hogy mégis lett,ráadásul kettő. Egy hétig csak kerülgettük egymást, kölcsönös volt az unszimpátia.

Sajnos a kan, pár hónapja elpusztult, de a szuka most is itt hörcsög-szörcsög a lábamnál.

Imádnivalóak, tényleg hatalmas nagy arcok, és hihetetlen ahogy meg tudnak sértődni.

A kan 11 éves volt mikor hozzánk került, a szuka most 6. Semmiféle parancsszót nem ismertek,nagyon rossz körülmények között éltek, viszont nagyon könnyen tanultak. Csak el kell velük hitetni, hogy azért fekszik le, vagy hozza vissza a labdát, mert ő akarta, és nem azért mert én mondom neki.

Imádják ha tapogatja őket az ember, nagyon társasági kutyák.

Nincsenek tisztában a testi adottságaikkal, így összeesésig képesek menetelni, úgyhogy nagyon kell rájuk vigyázni.

Sajnos nagyon beteges fajta, ami kutyabaj létezik, az a bulldogokon mind kijöhet, ezért érdemes olyan helyről venni, ahol tényleg tudják mi az hogy angol bulldog.

2010. aug. 18. 10:15
 13/20 anonim ***** válasza:
És olyan szempontból sem ismerik a testi korlátaikat, hogy mindennek nekimennek :) Olyanok mint egy elefánt a porcelán boltban :)
2010. aug. 18. 10:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem iszonyat cukik. Én 10 éve vettem francia bulldogot, oké nem angol, de akkor is bulldog. Azóta a fajta szerelmese vagyok, pedig előtte volt csomó kutyánk. Nagyon nagy jellemük van, vicces, kedves, hűséges kutyák, nem lehet őket nem szeretni. Aki azt mondja nem szereti őket, még nem találkozott velük testközelből. Az igaz, hogy elég sok beteges egyed is van, de ez is attól függ, "milyet kutyát fogsz ki". Az én kutyámat csak oltásra vittem állatorvoshoz, illetve rutin vizsgálatokra, tehát semmi baja nem volt. Az elhízásra is nagyon kell figyelni, meg pl.jobb ha nem olyan nyomott az orra (akkor is ha standard szerint nem az a jó).
2010. aug. 18. 10:35
 15/20 A kérdező kommentje:

Nekem 2 bulldogom van nagyon arik háát van velük kond betegségekkel de az állatorvos meg az apám jóban vannak ezért ingyen csinál mindent a doki!

Visszatérve a kérdésre a szomszéd csaj akkora mint én és lerondázta meg már egy csomó mindenki peddig szépek én nem bántom őket de nem nekem ,mondták h csúnyák ha nem barátnőimnek és visszakerült hozzám ha nem a hátam mögött beszélték volna meg annak örültem volna és hát mindenkinek meg van a maga véleménye és ez a jó ebbe a csodálatos világba!!

2010. aug. 18. 12:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is csúnyák. Sajnálom őket amiért az önző emberek ilyenné tették, szerencsétlen beteg, nem kap levegőt egy jót nem tud futni.... Amúgy semmi bajom vele de nem bírom az ilyen természetellenes kinézetű fajtákat.
2010. aug. 18. 14:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem csúnyák, de ha valakinek az, akkor mondja meg kulturáltan. Az én kutyámra is nem egyszer beszóltak, hogy jajj de ronda, persze visszaszóltam. De az a poén, hogy ezt általában ocsmány kinézetű emberek mondják.
2010. aug. 18. 14:28
 18/20 A kérdező kommentje:
Az igaz ! És bocsánat de lécci az aki ezútán írja h nem tetszik neki a kutya azt úgy mondja h nem tetszik ne azt h ronda !lécci!
2010. aug. 18. 14:33
 19/20 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:23

Az enyém kap levegőt, és volt, olyan hogy versenyhelyzetben a suliban lefutott egy vizslát :) Jó hosszú távon annyira nem jó, de röviden villám :) És imád is rohangálni :)

Kérdező, te meg ne vedd a szívedre, mindekinek a sajátja a legszebb, tényleg elég extrém fajta, az tény.

2010. aug. 18. 14:34
 20/20 A kérdező kommentje:
OK !!!!!!!! És kapnak levegőt csak horkolnak és pl ha kaját látnak a tányérjukba villám gyorsan oda futnak sőt ami egyik bulldink felugrik az asztalra de először a székre
2010. aug. 18. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!