Miért nem akar sétálni 4 hónapos kutyám? Angol
bulldogról van szó.
Figyelt kérdés
Elvégzi a dolgát és már megy is be a lakásba. Ha a lakástól már messzebb vagyunk,akkor már azért jön,de addig szinte vonszolni kell,hogy jöjjön.
2009. márc. 4. 09:03
1/9 anonim válasza:
Lehet, hogy csak fázik, lusta.
A lakásban mozog rendesen? Ha ott se rohangál föl-alá (ahogy egy 4 hónaposnak illene), akkor ha legközelebb jön az állatorvos nézesd meg, hogy mozgásszervi problémája nincs-e.
2009. márc. 4. 09:30
2/9 anonim válasza:
Azért mert meg kell rá tanítani! A milyenk is olyan volt /szintén bulldog csak nem angol/, hogy ráraktuk a pórázt és leült, meg sem lehetett mozdítani! Türelem,türelem,türelem,jutalomfalat és sok sok időt kell tanulásra fordítani naponta!
2009. márc. 4. 10:31
3/9 anonim válasza:
Sétáltasd póráz nélkül! Azt biztos jobban fogja élvezni. Természetesen ez csak ideiglenes megoldás, kipróbálni, hogy a pórázt utálja-e. Ha nem jön be akkor nézesd meg egy orvossal. Lehet szervi vagy izületproléma.
2009. márc. 4. 11:19
4/9 anonim válasza:
fokozatosan szoktasd. A bulldogok kényelmes állatok, de mivel ugyanezen okból hízékonyak is fontos a mozgatásuk.
Szépen lassan menj vele egyre messzebb...meg fogja szokni.
2009. márc. 4. 12:10
5/9 anonim válasza:
a póráz nélküli sétát nem ajánlom amíg nem közlekedik rendesen pórázon, mert bármi történhet, megrémül, kiugrik az autó elé, elszalad, megharap valakit...stb.
2009. márc. 4. 12:12
6/9 anonim válasza:
Az en 4 honapos bullterrierem is pont ezt csinalja , ha a lakastol messze vagyunk jon szepen , de ha olyan helyen vagyunk amit ismer jol akkor nem akar jonni es akar hazamenni , en ilyenkor ha nem viszem messze akkor az utcankba elengedem van jo nagy zold terulet ott futkoraszhat . Amugy meg ha leul setalas kozbe megsimogatom s ha ugyse jon varok 1 kicsit annelkul , hogy rangatnam es megindul , azt is megfigyeltem , hogy ha melegebb van szivesebben jon olyankor.
2009. márc. 4. 12:41
7/9 anonim válasza:
Persze biztos azért fog megharapni valakit mert nem szereti a pórázt!
Itt még poénkodni sem lehet, egyből megy a lepontozás. Sok nagyokos. Érdekes mód az én kutyám pórázzal és a nélkül is mellettem jön. Vajon miért?
2009. márc. 4. 18:53
8/9 anonim válasza:
A enyém is ilyen, először elengedtem, úgy sétáltattam, aztán később pórázon. Nagyon lassú folyamat, mivel az angol bulldog önfejű, de idővel "megtanul" sétálni, sokat próbálkozz! Az enyém 4 hónapos, de már nagyjából megtanulta hogy menni kell és kész. De még így is néha lecövekel, kicsit noszogatni kell!
2009. okt. 2. 11:35
9/9 anonim válasza:
Sziasztok
Nekem is sok próbléma volt a kutya sétáltatással rátettem a hámot nem jött le ült és csak nézett angol bulldogról van szó. Utána próbáltam hám nélkül és virslivel hívtam magamhoz azóta jön pórázzal és ha elengedem csak mellettem jön hamar megtanulta. Türelem és ha sétálsz vele mindig dícsérd meg hogy ha hívod magadhoz és megfog oldódni a probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!