Hogy tanítsam meg kutyáimat, hogy kerítésen bedobott, idegen által kínált ételt ne fogadják el?
Kérdező, most komolyan, 2-es voltam, kifejtettem részletesen egy módszert erre itt nyígsz, hogy nem adunk értelmes választ.
Egyébként híresztelheted itt az ostobaságidat, de jó juhászkutyát akarsz három jó megoldás van: tenyésztő, pásztor, vagy menhely (itt a legnehezebb jó kutyát találni, de nem lehetetlen). A szomszéd szapis kutyái, a “természetes keverékek”, ahogy az elvakult hívők mondják 80% eséllyel defektesek lesznek. Persze a maradék 20% büszkén fogja hangoztatni, hogy aki nem azt csinálja amit ők, mekkora barom. Az etikai kérdésekre most inkább nem térnék ki, mert így is több időt töltöttem a kommentemmel, mint amennyit megér a dolog.
A biztonságra visszatérve, ezért tényleg nem éri meg kutyát tartani. A biztonsági rendszert egyszer felszereled és működik. A kutyának kell táp, kutyaól, oltások, féreghajtó és rengeteg foglalkozás. Pl. Én 10.000 forintot költök havonta a kutyám etetésére, pedig egyáltalán nem prémium tápot adok neki.
Tehát a kutya jó riasztó, ezért kérdezed hogy hogyan megoldható hogy ne lehessen őket 1 perc alatt kiiktatni.
Én múzeumban dolgozok, igaza van az egyik korábbi válaszolónak, nem értem miért nem kutyákat alkalmazunk a gagyi riasztórendszer helyett, javasolni fogom, hogy inkább csapjunk ki pár kutyát a múzeum udvarára és szereljünk le minden mást. :D
Amúgy eleve nem egészen értem a problémád, a kennelt nem kell átláthatatlanná és hangszigeteltté tenned, így a kutya látná ha bemászik valaki, és jelezhetne....
én nem hiszek a bezártságban
egyébként személyes kérdés jön:
te portás vagy, vagy takarító, esetleg biztonsági ember, nem?
tehát semmiképpen nem igazgató, vagy olyan ember akinek szava lenne... nem?
megmondom neked őszintén, hogy kissé hülyének tűnsz... ezt alátámasztja a pozíciód...
hiába tartanátok egy falka kutyát a színházba és szerelnétek le a riasztókat...
ha másnap reggel meg látogatók érkeznek, akkor egész nap a kutya húgyban és szarban kéne tapogatózni
másrészt pedig könnyen lehet, hogy megrongálnák a dolgokat az éjszaka közepén.
ez két nagyon erős indok, hogy ne legyen a múzeumban kutya
ezt nem adta ki az eszed esetleg, biztiboy?
az én udvaromon pedig nyugodtan szarhatnak össze vissza, engem nem zavar az udvaromon a kutyaszar, felszívódik nagy területen... azért a szőnyegen a múzeumba nem fog még a hugy
másrészt a kutya a terület őrző meg az őrző védő erre lett kitalálva, hogy ne engedjen be senkit
tehát alapból a hasonlat teljesen halott...
elég baj, hogy itt néhány ember ilyen szinten áll itt, hogy ezt az összefüggést el kell neki magyarázni, mert nem érti
Két nagyon jó mondás jutott eszembe, ami tökéletesen illik rád.
Galambal sakkozni... és mindenki hülye csak te vagy helikopter.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Te hülyézel le engem, de láthatóan nem érted a szarkazmus fogalmát se. :D
Hadd segítsek: nyilvánvalóan nem fogom javasolni a kutyás őrzést, hiszen baromság, mert nem jobb egy kutya egy riasztónál ilyen célra. Ez lett volna a lényeg. :)
(Már eleve a múzeumkertről írtam, nem a szőnyegekről, és semmiképpen nem színházról, tehát vagy NAGYON nem tudsz szöveget értelmezni még a szarkazmustól eltekintve se, vagy eleve csak trollkodsz. Ha utóbbi, akkor le a kalappal, elég meggyőzőre sikerült!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!