Több kutyás gazdik! Hogyan reagálnak séta közben a kutyáitok az idegen kutyákra?
Főleg 3-4 vagy esetleg több kutya esetében érdekelne.
Én úgy tapasztalom, hogy 3 fő felett már nem igazán befogadóak. Összeszokott falkára gondolok.
Igazából a legtöbb esetben a gazdik a be nem fogadóak, nem a kutyik. Minél kisebb és cukibb a kutyád, annál nagyobb esélyed van, hogy a lesznek pajtijai. És nyilván minél nagyobb és izmosabb, annál kevésbé.
De azzal is egyetértek, hogy nagyon sok kutya félig szocializált, de ezért én nem minden esetben a gazdik hibáztatom, hisz pl ha nagyobb, izmosabb kutyád van, akkor hiába próbálkozol te mindennel, ha a legtöbb kutyának a közelébe se viheted, csak mert sokan a nagyságot, a vadsággal keverik..
Falka falkakent mukodik ... mindig van egy 'hangado' ... akar osszeszokott tarsasag, akar csak tobb kutyas kutyaja csoportosult ossze.
Rosszul nevelt, felig nevelt, alig nevelt, felre nevelt, rosszul szocializalt es a felos kutyakkal van csak gond, akik nem tudjak hogy kell egy falkahoz viszonyulni.
Kutyak altalaban jol csinalnanak mindent, de a gazdi hulyesege, a rossztol valo felelme azonnali gondot okoz. Ezen sajnos nem lehet valtoztatni ... nem vagyunk egyformak.
Az en kutyusom (nagy) nem torodik a tobbivel (leszamitva egy ketto). De a tobbi kutya mikor mi setalunk majd szet tepik a keritest. Biztosan vedik a terepet, de eleg sok a buta kutya. Ha szabadon futkarozo kutyat latok mar messzirol elkerulom, mindegyik buta es az enyembe akarnak kezdegetni, mikozben az enyem nem is torodik veluk.
Az en kutyusom kis szelidke, igaz nagy kutyus, egy labrador, de minden utcamix meg mini pincsi kezdegetne bele.
2 kutyankat szoktam setaltatni stb. Ok SOHA nem kezdemenyeznek verekedest. Mindenkinek orulnek.
De neki vannak,akik nem orulnek. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!