Szobakennelről mindent?
Érkezik hozzánk egy kistestű kutyus, szobakennelen gondolkozok.
Kicsi, másfél szobás lakásban lakok, éjjelre gondoltam beszoktatni, meg nappal ha 2-3 órát max nem vagyunk otthon, hogy ne tegyen kárt önmagában, vagy más berendezési tárgyban.
Nem bűntetésként használnám, egy szép kuckóra gondoltam, amire zárható, csak félek, hogy mennyire sírna a kennelben.
Ti hogy szoktatátok bele, hogy szeresse és ne bűntetésként élje meg?
Tényleg segít a szobatisztaságban, és a szepa szorongás leküzdésében?
Ha sír benne akkor mit tegyünk abban a pillanatban, tiltsuk, simogassuk, vagy kiengedjük?
Tényleg jó a kutyának és a gazdinak egyaránt?
Be kell szoktatni a kutyát. Nagy előny, ha ott kap enni. Éjszakára nekem be van zárva a kutyám a szobakennelbe, sőt, ha már elfáradt este akkor magától bemegy a kennelbe.
Napközben is be van zárva, ha nem vagyok itthon, de itthonról dolgoztam mindig is, így max bevásárláskor van bezárva nappal. Néha adok neki Kongba jutalmat, amivel ő elszórakozik a kennelben, és imádja! (Amúgy is aludna ha nem vagyok otthon. Így legalább tudom, hogy biztonságban van ilyenkor is, rossz szokásokat se vesz fel).
Amikor nyaralni mentem, vittem magammal a kennelt is, így egyfajta biztos pontként szolgált a kutyának az ismeretlen környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!