Szobakennelről mindent?
Érkezik hozzánk egy kistestű kutyus, szobakennelen gondolkozok.
Kicsi, másfél szobás lakásban lakok, éjjelre gondoltam beszoktatni, meg nappal ha 2-3 órát max nem vagyunk otthon, hogy ne tegyen kárt önmagában, vagy más berendezési tárgyban.
Nem bűntetésként használnám, egy szép kuckóra gondoltam, amire zárható, csak félek, hogy mennyire sírna a kennelben.
Ti hogy szoktatátok bele, hogy szeresse és ne bűntetésként élje meg?
Tényleg segít a szobatisztaságban, és a szepa szorongás leküzdésében?
Ha sír benne akkor mit tegyünk abban a pillanatban, tiltsuk, simogassuk, vagy kiengedjük?
Tényleg jó a kutyának és a gazdinak egyaránt?
Sokat segít még az is, ha az elején a kennelben van a legkényelmesebb alvóhely, így magától is bemegy és pozitív helyként fogja majd fel.
Ott legyen csak pihe-puha fekhelye és az sem baj, ha a szőnyeget is felszeditek(ami amúgy is potenciális pisilőhely lenne neki)
Nalunk rokonnak van, ok is beszoktattak a kutyut kiskora ota, mivel nem birjak ha velük alszik (ami szerintem érthető), ok nem zarjak be, nyitva van a kenel egesz ejjel igy a kutyu tud jarkalni inni vagy a taljaihoz, de ritka hogy felkel egyébként. Annyiban jo, hogy megtanulja hogy az a helye es kesz. Ez kb ugyanaz mint az udvaron levo kutyahaz. Napkozben az egyikuk munkahelyen van szoval igazabol a kenelbe sosincs bezarva:)
szerintem abszolut jo dolog a benti kenel, es valamennyire fegyelmezi is a kutyat, en mondjuk olyan ember vagyok aki nem engedne fel kutyat aludni az agyra, de ezzel tudatositod vele hogy igenis az az o kishaza es ott kell aludni.
A szobakennel egy szuper kiképzési eszköz, csakúgy mint például a póráz.
Sajnos a magyar kutyatartók zártlátókörűek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!