Mit tegyek, ha sétánál húz a kutya, de sem a megfordulok, ha húz, sem a megállok és visszahívom nem hatásos?
Figyelt kérdés
Hetek óta gyakoroljuk, hogy ha húz, akkor megállok és csak akkor indulok ha visszajön, de egyből elindul gyorsan... Vagy pedig megfordulok, de akkor is előre fut és így pörgünk egy helyben .2021. febr. 23. 17:23
21/30 anonim válasza:
Tacskót pláne tilos biciklivel futtatni.
Igazából bármit próbálsz az működik, ha elég tudatos és következetes vagy. Például a lefordulás akkor működik, ha sohasem hagyod, hogy húzzon. Ha már hagyod, hogy kimenjen a póráz végéig, akkor úgy persze nem fog működni.
22/30 anonim válasza:
Az én kutyám is ugyanez, hiába, már mindent megpróbáltam, le se szarja sajnos. Motiválni se egyszerű, nagyobb az izgalom. Annyi azért igaz, hogy ha ki van már fáradva fizikailag, túl vagyunk a "kezdeti rohamon" és akad egy nyugodt hely a szabadban, ahol nincsenek zavaró tényezők (ember, kutya, autó, stb.) akkor könnyebben figyel és jobban tanítható. Szóval mindenképp fáraszd ki tanulás előtt, de tapasztalatból mondom, hogy iszonyú sok türelem és kitartás kell!
23/30 A kérdező kommentje:
Ma kivittem a kaját, volt 2-3 hát amin mellettem jött , bár felugrált ,de csak akkor adtam neki a kaját ha tipegett mellettem :D
De aztán jött egy macska és elvesztettük
2021. febr. 23. 20:32
24/30 anonim válasza:
Ne keverd a kutyakaját a jutalomfalattal, az utóbbit használják jutalmazásra. Az, hogy éhezteted szerencsétlen kutyádat, semmit sem fog segíteni abban, hogy ne húzzon. És azért, hogy megetesd, ne kelljen már megdolgoznia... A hetes jól összefoglalta.
25/30 A kérdező kommentje:
De a kutyaiskolában a neves kutyatréner az oktatás előtt is 1 napos éheztetést mondd, másképp nem érdekli a világ legjobb kajája sem. Ha bezabál otthon, akkor nem érdekli a jutalomfalat.
2021. febr. 24. 09:52
26/30 anonim válasza:
"És azért, hogy megetesd, ne kelljen már megdolgoznia..." Ez ugye vicc? A ragadozóknak világ életükben mindig meg kellett dolgozniuk azért, hogy egyenek! A világon semmi baja nem lesz attól a kutyának, hogy a napi adag ételért dolgozik, tanul, együtt működik!
A jutalomfalat pedig minden további nélkül lehet az étele is.
27/30 A kérdező kommentje:
A tápját viszem és közé keverek egy kis ilyen puhább szárított mindenmentes lazackockát, ezt kapja kint, ha okos és figyelmes... Ha nem, akkor így járt, nincs kaja :D
2021. febr. 24. 10:13
29/30 A kérdező kommentje:
Persze, járunk már kutyaiskolába is, nagyon sokat okosodott :)
2021. nov. 1. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!