Mennyire hatásos az a elektromos nyakörv kutyanevelésre?
Azért ez nem így működik, az elektromos kiképző nyakörv nem büntetésre való, hisz szinte csak bizseregteti a kutyát, hanem, hogy távolabbról is tudj jelzést adni a kutyának. Persze vannak rajta fokoztaok hisz egy jól képzett kutyánál is ha mellette állsz vannak esetek mikor jobban bele kell rántani a pórázra, hogy leálljon az adott feladatról annyira lelkes így az e-nyakörvnek is van erősebb fokozata, hogy távolabbról ugyanezt megtehesd.
Tehát menj el egy olyan kiképzőhöz aki ismeri és alkalmazza az e-nyakörvet és vele konzultálj hogy mit hogy kell alkalmazni.
Nekem van otthon bentre való láthatatlan kerítés, amihez van ilyen nyakörv. Nem én nyomkodom a gombot, a telepet leteszem valahova, aminek az x sugarú körén belül nem mehet a kutya, és a nyakörv egy kis csípéssel reagál, ha a kutya túl közel megy. Nem üti agyon az áram, nem árt a kutyának. Az én kutyám díszmadarak mellé került, mentett kutya, és fontos volt, hogy megtanulja, hogy a madarakat hagyja békén, ezzel az eszközzel sikerült.
Gondolom, egy másféle célú elektromos nyakörv sem sokkolja le a kutyát, legalábbis a normális helyről beszerzett, sérülésmentes eszköz biztosan biztonságos. Egy összecsapott, hibás, sérült vacak esetleg okozhat kárt, de sérült elektromos berendezést nem veszünk, vagy ha online rendeljük, használat előtt akkor is meg kell nézni, hogy nincs-e rajta sérülés.
Ajánlom ezen videó megtekintését és utána az elgondolkodást, hogy ezt akarod azzal a szerencsétlen kutyával csinálni?!
Inkább majomidomításra való ahogy a videóban is van.
A belevezetett áramtól nem tanul gyorsabban a kutya.
Úgyhogy felejtsd is el az e nyakörvet. Nem neked találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!