Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha sétánál húz a...

Mit tegyek, ha sétánál húz a kutya, de sem a megfordulok, ha húz, sem a megállok és visszahívom nem hatásos?

Figyelt kérdés
Hetek óta gyakoroljuk, hogy ha húz, akkor megállok és csak akkor indulok ha visszajön, de egyből elindul gyorsan... Vagy pedig megfordulok, de akkor is előre fut és így pörgünk egy helyben .
2021. febr. 23. 17:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
58%

lassú neki a tempó. nekm pumim van, és bicikli mellett tanítottam meg futtatni pórázzal. teljesen odafigyel rám minden mozdulatomra és követi a bicikli mozgását.

ha ez megy, később a lassúnál is fel fogja veled venni a tempót, de nem fog megtanulni semmitsem ha nem élvezi, úgyhogy arra figyelj mit szeretne. ha futni, akkor kapcsolj te fel a tempón, ne őt akard visszafogni, elvégre miatta mentél ki a szabadba :)

2021. febr. 23. 18:15
 12/30 A kérdező kommentje:
Elektromos nyakörvet nem fogok venni, mert nem akarom, hogy azért hallgasson rám, mert nem akarja, hogy megb*ssza az áram :D
2021. febr. 23. 18:19
 13/30 anonim ***** válasza:
72%

bicikli melletti futáshoz tipp:

mindig ugyan azon az oldaladon vidd. rövid pórázzal és tartsd magad mellett, ne engedd a kerék elé a fejét, mert akkor nem fogja látni ha kanyarodsz.

szokja meg azt is, hogy mielőtt visszahúzod szólsz neki valahogy, így később befog neki rögzülni hogy a szólást lassítás követi.

de ha kipróbálod kifogod tapasztalni magadtól is

2021. febr. 23. 18:20
 14/30 A kérdező kommentje:
Nincs bringám :D
2021. febr. 23. 18:22
 15/30 anonim ***** válasza:
62%
Én egy teljesen fegyelmezetlen kutyával nem ülnék biciklire. Ha jól értem nem is kicsi a kutya. A pumi szerintem ilyen téren nagyon könnyen nevelhető kutya, ismerek olyat, amit nem is kellett tanítani, az első sétán már gyönyörűen ment póráz nélkül. És a testsúlya sem nagy, könnyebb visszatartani. Nem gondolom, hogy a két eset párhuzamba állítható. Az elektromos nyakörv szerintem is tapasztaltabb gazdinak való.
2021. febr. 23. 18:26
 16/30 anonim ***** válasza:
49%
fegyelmezetlen volt a pumim (séta terén) amíg nem úgy sétáltunk hogy élvezze. szerintem a lényeg azon van, hogy ne feladatnak vegye hanem szórakozásnak, amiben ha együttműködik akkor valóban jó lesz.
2021. febr. 23. 18:32
 17/30 anonim ***** válasza:
48%

elektromos nyakörv meg ostoba gazdiRA való..

bár nem nevezném gazdinak aki fájdalommal nevel kutyát..

2021. febr. 23. 18:33
 18/30 anonim ***** válasza:
71%

Mindenkeppen faraszd le kozepesen elotte - azaz a nagy kraftot hadd fussa ki magabol, aztan ha leeresztette a gozt, akkor johet a tanitas. Probald megtalalni h mi motivalja - ha a kaja nem, akkor jatek/labda vagy a dicseret.

Es mindenkeppen ingerszegeny kornyezetben tanitsd kezdetben. (Elhagyatott helyek, ret, foldut stb.)

Ha finoman tudod kezben tartani, akkor a retriever poraz segithet.

Nekem ezek jottek be. :)

2021. febr. 23. 18:41
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Fojtónyakörv
2021. febr. 23. 18:45
 20/30 A kérdező kommentje:
Kistestű, tacskó kutya, próbáltuk a fojtót, de azon kívül, hogy abban is nyomult előre és kikopott a szőre, nem volt hatásos, leszarja ha húzza a nyakát valami
2021. febr. 23. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!