Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS már nem bírjuk, mit tegyünk?

SOS már nem bírjuk, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
1 éves fiú yorkim még mindig nem szobatiszta..vettünk egy hófehér szőnyeget és az egészet összepisilte..mindig rászóltunk de azért is,vihetjük a tisztítóba,most vettünk egy barna szőnyeget és arra is már 1szer rápisilt,de egyébként a pelenkára szokott..és reggel ha kivisszük akkor oké hogy pisil/kakil,de utána attól még ha bejövünk utána pisil...nem bírjuk,ja és ne írjátokh minek nekem kutya..előpre is köszi 14L
2010. aug. 17. 16:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

hát igen, egy kutyának vannak igényei, ő nem egy játékkabala...naponta többször kell sétáltatni.

Képzeld el, hogy te is csak reggel pisilhetnél..kibírnád estig, vagy másnap reggelig?

ezen kívül a mozgásra is nagy szüksége van. Mennyit eszik egy nap?

2010. aug. 17. 17:27
 12/20 anonim ***** válasza:
Az is elég baj, hogy nem viszitek ki eleget. Legalább négyszer vagy ötször le kéne vinni. Még egy éves, nem rég lett felnőtt, ennyi mindenképp kell neki. Ha másra nem, 5 percre, egy gyors pisilésre, mondjuk háromszor, és egy nagy sétára egyszer.
2010. aug. 17. 17:29
 13/20 anonim ***** válasza:

Az elején rontottátok el. Mikor először történt egy baleset, nem tüntettétek el rendesen a nyomokat, így a kutya persze hogy megint a szőnyegre végezte el a dolgát, mert érzi, hogy oda végezte el a dolgát először is. Egy kutya, ha éppen locsolni vagy csokizni akar, megvannak a bizonyos jelei... Ezekre kell figyelni. Pl.: hirtelen abbahagyja amit éppen csinált és látszik, hogy másra koncentrál, szaglászik, és kezdi felvenni a megfelelő pózt a dolgokhoz.

Nekünk egy szuka németjuhász keverékünk van, kint a kertben. Ha játszok vele és hirtelen abbahagyja a mókát, a mozgásából észreveszem, hogy most pisikocka (szaglászás, orr a fűben, hátsó lábai félig behajlítva, mintha guggolva menne, majd tökéletes hely megtalálása esetén teljesen le is guggol) vagy kábelfektetés lesz (szaglászás, orr a fűben, viszont a hátát görbíti, hátsó lábait kicsit teszi a mellső lábaihoz és farkát felemeli, hogy ne legyenek nugátosak). Sose tévedek =).

Neked is hasonló jelekre kell figyelned, ha észreveszed, megzavarod (csettintesz, tapsolsz, olyan zajt csapsz, ami kizökkenti, ha a nevét mondod nem biztos hogy reagálni fog), mondod neki, hogy "séta" vagy "budi" teljesen mindegy mit, mondhatod neki azt is, hogy "répa", és kiviszed, hogy kint végezze el a dolgát. Majd kint a művelet után agyon dicséred, és kint is mondod a szót. Egy idő után összeköti a szót, a tettet és a helyszínt. Ha megtanulta, akkor nyugtalan lesz, körülötted mászkál, nem hagy békén. Megkérdezed tőle, hogy "????" amire betanítottad, és menni is fog az ajtóhoz. Az is lehet, hogy makacsul az ajtónál fog ülni. Vagy ugatni fog az ajtónál. A lábadnál fog ugatni, de jelezni fog neked, te meg tudni fogod miért nyugtalan.

Ha bentre sikerül, és észreveszitek, felesleges leszidni, mert a kutyák rossz következtetők, csak akkor kötik össze a dolgokat, ha jelen időben történik, nem nagyon ismerik az ok-okozati viszonyt. Odapisil a sarokba, egy óra múlva észreveszitek. Leszidjátok, esetleg még odaviszitek a bűn mellé is és ott szidjátok le. A kutya nem fogja összekötni a két dolgot, a szidást meg a pisifoltot, még akkor sem, ha az orrát belenyomjátok. Érzi, hogy ő pisilt oda, de nem tudja, hogy nem szabad bentre, és emiatt kap büntetést. Ha sikerül rajtakapni, na akkor leszidhatjátok, a hatás azonnali lesz, egyből össze tudja kötni, hogy "idepisiltem, ez nem igazán tetszett a többieknek, legközelebb majd máshova csinálom". A máshova pedig a kintre lesz, ha a jeleket észreveszed, kiviszed gyorsan, és kint elvégzi, dicsérd meg, éreztesd vele, hogy most nagy hőstettet hajtott végre. Ezt is összeköti, hogy "jé, ha megvárom, amíg kijövünk a fűre, és idepisilek, megszeretgetnek" hidd el, hogy kintre akarja majd csinálni =).

Szőnyegből viszont valami nagyon jó, spéci módszerrel (ecetes olló pl. =) ) szedjétek ki a foltot és a szagot is, de úgy, hogy a kutya ne érezze. A foltot nyilván esztétikai okokból magatok meg a vendégek miatt =).

2010. aug. 17. 17:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Kisebb korában hányszor vitted le egy nap? Megtanítottátok neki, hogy csak kint szabad? Kint mindig megjutalmazzátok? Bent ha tetten éritek kikap? UTána elfeditek a szagát, hogy ne vezesse vissza a szag?

Ha látod, hogy készülődik, szaglászik, keresi a helyét, felkapod és kiviszed?

Napi 1-2 séta kevés. Amíg nem szobatiszta, addig a 3 is kevés, rengeteget kell kivinni, hogy minél több sikerüljön kint, amiért tudod jutalmazni, így tanulja meg, hogy ki kell menni.

A kutyapelenka nekem bevált, amíg nem voltak oltásai arra pisilt, egyre közelebb ment a pelenka az ajtóhoz, majd egyszer csak ajtón kívülre került. Tök jól megtanulta, hogy az ajtó környékén kell matatni ha pisilni kell, én meg ilyenkor mindig nagyon megdícsértem, és lerohantam vele.

2010. aug. 17. 17:36
 15/20 anonim ***** válasza:
hát egy év alatt jó kis szagmintát gyűjthetett..
2010. aug. 17. 18:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Olyan egyszerű: vegyetek egy sárga szőnyeget.
2010. aug. 17. 20:18
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem való egy kislány kezébe? :D

14 vagyok, ötéves collie kutyám van. Soha nincs vele baj. Mindent megcsinálok utána, összeszedem a piszkot, felporszívózok, fésülöm a szőrét. Én azt csináltam, hogy mikor kezdett volna elkanászodni, leültettem, és két órán keresztül bámultunk egymás szemébe, aztán megtört és odajött hízelegni. Van a kertünkben (pici ház pici kerttel) egy sarok, abban kartondoboz vágott fűvel bélelve, ha nagyon sürgős, oda végezheti, de napi négyszer sétáltatom. (Hajnalban, ebédszünetben (13.25-13.45; így nem ebédelek, de van egy kutyám, ami kárpótol), délután fél négykor és este nyolckor). Általában nem is használja az árnyéksarkot, kényelmesebb neki séta alatt.

2010. aug. 18. 10:49
 18/20 anonim ***** válasza:

nekem tacsim van, 1 éves.

kb 2 hétig pisilt be, mindig alaposan megszidtuk, és egy idő után adaállt az ajtó elég, h engedjük ki, mert pisilnie kell.

tanítani kell, ez a titka.

ja és a isiszagot ha érzi, akkor megint befog pisilni, mert érzi a szagát....

2010. aug. 18. 15:39
 19/20 A kérdező kommentje:
soha nem adnám senkinek a kutyám,ő a mindenem,nem bírnék nélküle élni..... és ennyi a problémám,de ha ilyen bunkók vagytok akkor megoldom!
2010. aug. 20. 14:05
 20/20 anonim válasza:
Nem bunkóság,de ha csak kétszer viszed ki akkor ne csodálkozz,hogy bepisil.Te sem bírnád ki ugye???Te kértél tanácsot akkor viseld el a kritikát!!!Nekem 6 éves a lányom.Én reggel 5 kor leviszem a kutyát ő kel fél 7kor és indulás elött ő is leviszi sétálni egy 10 percre.Majd 3kor ha hazajön akkor az az első,hogy viszi a kutyust,majd 5 kor szintén, este 8kor én viszem egy hosszabb sétára.Most fél éves a kutyusunk aki egy franciabulldog.Így nem pisil be soha,még éjjel sem.A kutyátért felelős vagy.Gondozd úgy ahogy megérdemli.
2012. febr. 21. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!