Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kertes házban élők! Ti milyen...

Kertes házban élők! Ti milyen gyakran viszitek sétálni a kutyusotokat?

Figyelt kérdés
2021. febr. 22. 23:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Hétköznap naponta kb 1 óra.

Hétvégén minél többet :) Persze ha esik az eső vagy hideg van, akkor nem megyünk, de a hétvégi séta általában 3-4 óra.

2021. febr. 23. 06:16
 12/26 anonim ***** válasza:
75%

Reggelente elmegyünk futni, az kb fél óra szokott lenni. Este meg kb 2-3 óra. Hétvégente szoktunk menni kirándulni az egésznapos vagy ha bejön a nyàr, akkor le szoktuk vinni a vízpartra úszni.

Ha szakad az eső, akkor nem megyünk sehova, mert annak semmi értelme, hogy rommá ázunk mindannyian.

2021. febr. 23. 08:20
 13/26 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom miért lett mindenki lepontozva (de ez legyen a legnagyobb öröme életében), ahogy az sem, hogy én miért (2es voltam).

Nem, nem viszem a kutyámat, miután rengeteg panelkutyát visznek a közeli erdőbe, többször megtámadtak már olyan kutyák, akiket a gazda elengedett mondván behívható és nem bánt (aha, pont sz*rt a gazda fejére). Egyszer az orvosnak kellett összevarrnia a kutyámat miután két németjuhász nekiment (gazda persze látótávolságon kívül), köszönöm, többet nem szeretném átélni.

Csak olyan helyre (havi 2-3x) viszem, ahol nincs sok kutyás (Budapest környéki erdők, Mátra) és viszek magammal paprika spray-t.

2021. febr. 23. 08:43
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
Minden nap visszük őket, kivéve extrém időjárásban (nagyon melegben, nagyon hidegben, szakadó esőben). Imádnak sétálni, nekik is kellenek az új ingerek, hogy találkozzanak más kutyákkal, ne csak a kertben éljék az életüket. Kb 1,5 órát sétálunk, 3 kutyám van.
2021. febr. 23. 09:30
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Általában napi 1 órát, de van, amikor kihagyjuk (pl.rossz idő), leggyakrabban erdőbe. Eddig szerencsére mindig sikerült elkergetnem a szembe jövő kóbor kutyákat, nem fajult harcig a dolog.

Nem tudom, mit tennék, ha egyszer ránk rontana egy nagyobb jószág. Gyerekként kétszer támadtak meg kutyák az utcán. Egyszer a fuss taktikát használtam egy falka

ellen (elvadult kutyák voltak, pár nappal később szerencsére kilőtte őket egy vadász). A másiknál egy golden retriver esett nekem, én sem tudom hogyan, de egy kisebb harapással a homlokon megúsztam, sikerült magamtól ellökdösve behátrálnom az iskolába (az udvaron történt). Azt viszont nem tudom, hogy ezek mennyire sikerülnének, ha magam mellett a kutyámat is védeni kéne, ő pedig biztosan neki esne a másiknak, nagyon harcias, hiába pici.

Ismerősömnek a lábai előtt tépte szét kettő német juhász a tacskóját. Valami borzalmas lehetett tehetetlenül nézni.

2021. febr. 23. 10:09
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Előző lakhelyünkön mentünk kinden nap, volt, hogy 2x is. Tavaly nyáron elköltöztünk, sajnos itt nagyon megritkult... Az ok ugyanaz, mint amit az előttem szólok emlegettek: kóbor, félkóbor, önsétáltató kutyák mindenütt. Az előző lakhelyünkön nem volt ilyen, csak nagyon elvétve. Nos, én egy 50 kilós nő vagyok, 2 kisgyerekem is van, itt nem merek elindulni a gyerekekkel meg a kutyával, de még a gyerekek nélkül se, csak úgy, ha jön a férjem is. Egy bull keverékünk van, nem feltétlen lenne esélytelen, ha támad egy másik kutya, de egyrészt, elég báránylelkű, nem biztos, hogy elkezdene verekedni, másrészt hogy szedem én szét őket? Így hetente 1-2x megyünk, mert a férjemet ebben a szar időben nehezebb rávenni, tavasszal, nyáron sokkal többet hajlandó ő is jönni. Itthon azért persze foglalkozunk vele, játszunk, gyakorolunk minden nap, ráadásul benti amúgy, szóval nem csak ki van baxva az udvarra.
2021. febr. 23. 11:29
 17/26 anonim ***** válasza:

(Néhány éve nincs kutyám, így nem a legfrissebb tapasztalat, az akkori szokásaimról írok.)

Hétvégente akár 1-5 órás séta, kirándulás (kutya nélkül is szoktunk menni).

Hétközben 1-2 óra játék, szaladgálás, tanulás az udvaron.

Hamar leszoktam a hétközbeni gyors sétákról a környéken a rengeteg kóbor neveletlen (agresszív) kutya miatt, inkább maradtunk kerítésen belül, hétvégente meg elmentünk messzebbre, az erdőbe kirándulni ahol volt bőven mozgás és felfedezés.

2021. febr. 23. 12:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam, mert sok a szabadon engedett kutya.

Elmebeteg pitbull szerű dögök akik nekimennek a bicikliseknek is. Sokszor ha magam megyek ki akkor is menekülőre kell fognom.

Ha kutyát sétáltatva találkoznék egy ilyennel akkor ki tudja mi lenne a vége.

Szerencsére nagy a kertem.

2021. febr. 23. 12:39
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez nagyon durva, hogy hányan nem tudják normálisan sétáltatni a kutyájukat ilyen felelőtlen gyökerek miatt. És az égvilágon semmit nem lehet tenni ellene, mert hiába jelented be, szarnak rá (tapasztalat).
2021. febr. 23. 13:56
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez nagyon rossz.

Mifelénk ráadásul az volt a divat, hogy ha egy házból simán kijött a kutya, akkor még az ott lakó állt neki üvöltözni velem, amiért ott sétáltatom a kutyám és ezzel "szándékosan hergelem" az ő kutyáját, reméli hogy egyszer széttépnek a kutyák vagy elüt egy autó, vagy valami hasonló. :D

Én magam jókat röhögtem ezeken, de a kutyámat féltettem a szocializálatlan, valószínűleg oltatlan kutyáiktól, meg egy idő után aggódtam hogy mikor akarja valaki megmérgezni a kutyám, hogy ne "hergelje" az övét.... Elkeserítő és dühítő.

2021. febr. 23. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!