Kertes házban élők! Ti milyen gyakran viszitek sétálni a kutyusotokat?
Hétköznap naponta kb 1 óra.
Hétvégén minél többet :) Persze ha esik az eső vagy hideg van, akkor nem megyünk, de a hétvégi séta általában 3-4 óra.
Reggelente elmegyünk futni, az kb fél óra szokott lenni. Este meg kb 2-3 óra. Hétvégente szoktunk menni kirándulni az egésznapos vagy ha bejön a nyàr, akkor le szoktuk vinni a vízpartra úszni.
Ha szakad az eső, akkor nem megyünk sehova, mert annak semmi értelme, hogy rommá ázunk mindannyian.
Nem tudom miért lett mindenki lepontozva (de ez legyen a legnagyobb öröme életében), ahogy az sem, hogy én miért (2es voltam).
Nem, nem viszem a kutyámat, miután rengeteg panelkutyát visznek a közeli erdőbe, többször megtámadtak már olyan kutyák, akiket a gazda elengedett mondván behívható és nem bánt (aha, pont sz*rt a gazda fejére). Egyszer az orvosnak kellett összevarrnia a kutyámat miután két németjuhász nekiment (gazda persze látótávolságon kívül), köszönöm, többet nem szeretném átélni.
Csak olyan helyre (havi 2-3x) viszem, ahol nincs sok kutyás (Budapest környéki erdők, Mátra) és viszek magammal paprika spray-t.
Általában napi 1 órát, de van, amikor kihagyjuk (pl.rossz idő), leggyakrabban erdőbe. Eddig szerencsére mindig sikerült elkergetnem a szembe jövő kóbor kutyákat, nem fajult harcig a dolog.
Nem tudom, mit tennék, ha egyszer ránk rontana egy nagyobb jószág. Gyerekként kétszer támadtak meg kutyák az utcán. Egyszer a fuss taktikát használtam egy falka
ellen (elvadult kutyák voltak, pár nappal később szerencsére kilőtte őket egy vadász). A másiknál egy golden retriver esett nekem, én sem tudom hogyan, de egy kisebb harapással a homlokon megúsztam, sikerült magamtól ellökdösve behátrálnom az iskolába (az udvaron történt). Azt viszont nem tudom, hogy ezek mennyire sikerülnének, ha magam mellett a kutyámat is védeni kéne, ő pedig biztosan neki esne a másiknak, nagyon harcias, hiába pici.
Ismerősömnek a lábai előtt tépte szét kettő német juhász a tacskóját. Valami borzalmas lehetett tehetetlenül nézni.
(Néhány éve nincs kutyám, így nem a legfrissebb tapasztalat, az akkori szokásaimról írok.)
Hétvégente akár 1-5 órás séta, kirándulás (kutya nélkül is szoktunk menni).
Hétközben 1-2 óra játék, szaladgálás, tanulás az udvaron.
Hamar leszoktam a hétközbeni gyors sétákról a környéken a rengeteg kóbor neveletlen (agresszív) kutya miatt, inkább maradtunk kerítésen belül, hétvégente meg elmentünk messzebbre, az erdőbe kirándulni ahol volt bőven mozgás és felfedezés.
Nem szoktam, mert sok a szabadon engedett kutya.
Elmebeteg pitbull szerű dögök akik nekimennek a bicikliseknek is. Sokszor ha magam megyek ki akkor is menekülőre kell fognom.
Ha kutyát sétáltatva találkoznék egy ilyennel akkor ki tudja mi lenne a vége.
Szerencsére nagy a kertem.
Igen, ez nagyon rossz.
Mifelénk ráadásul az volt a divat, hogy ha egy házból simán kijött a kutya, akkor még az ott lakó állt neki üvöltözni velem, amiért ott sétáltatom a kutyám és ezzel "szándékosan hergelem" az ő kutyáját, reméli hogy egyszer széttépnek a kutyák vagy elüt egy autó, vagy valami hasonló. :D
Én magam jókat röhögtem ezeken, de a kutyámat féltettem a szocializálatlan, valószínűleg oltatlan kutyáiktól, meg egy idő után aggódtam hogy mikor akarja valaki megmérgezni a kutyám, hogy ne "hergelje" az övét.... Elkeserítő és dühítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!