Milyen márkájú és típusú hámot használtok a kutyátokhoz?
3 kutyám van.
A félősebb mentetthez 3 pontos hámot használok, az idősebb kutyámhoz egy sima H hámot, a sportkutyához nonstop freemotiont.
Hámokat csak túrázáshoz (illetve a sportkutyánál futáshoz, bicajozáshoz) használunk.
Amstaff 29-31 kiló: Két hámmal próbálkoztam, egy bőr és egy szövet. Az első a szövet volt, az eredménye egy póráz nélküli sétáltatás lett. :D A bőr már bírta a gyűrődést de kevésbé volt állítható úgyhogy nem volt a legstabilabb dolog így valaha... + valahogy mindig sikerült lehugyoznia. :D [Ok az én kutyám mocskosul derp szóval na... XD]
Volt szövet nyakörve kölyök korában, hogy mikor nőtte ki az onnan derült ki, hogy megint póráz nélkül sétált. :D
Utána kapott egy szöges folytó nyakörvet hátha az kibírja, kibírta de semmi értelme nem volt mert egy amstaffról beszélünk... magasról tett a levegő részleges hiányára.
Ezután kapott egy több sornyi kisebb láncokból álló nyakörvet, az úgy járt mint a szövet.
Ezután kapott egy 1 soros de nagy láncokból állót ami szintén folytó volt de legalább már nem tépte darabokra.
Ezt követte végül a mai napig használt bőr kívülről szöges nyakörve.
A másik vonal a póráz volt, első körrben egy egyszerű szövet póráza volt még kiskorában, mikor hozzá került azt én már cseréltem is egy bőr pórázra.
Aminek az lett a sorsa, hogy a kutya kitépte a szegecseket amivel rögzítve volt a póráz végén a gyűrű amin a karabiner volt.
Erősebb szegecsekkel úgyra szegecseltettem azóta rendben van.
Ez után a krabíner volt a gyenge pont, abból vagy hármat elfogyasztott mire meguntam és raktam rá egy "enyhén" túlméretezett darabot [értsd 6mm átmérőjű acél] az már sikerrel megtartotta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!