Mit tehetek, ha a szomszéd kutyája megállás nélkül
ugat?
Figyelt kérdés
Évek óta folyamatos probléma, hogy a szomszéd kutyái reggeltől késő estig folyamatosan ugatnak. Idő közben ők elköltöztek, de a házat megtartották, és a kutyák itt vannak egyedül. Egy nagytestű (kaukázusi) és egy kisebb keverék kutya, rend szerint az udvar első felébe lerekesztve, ahol kb. 50 négyzetméteren, a két ház között vannak egész nap, ami a hangot csak jobban felerősíti. Borzasztóan idegesítő, a gyerekek nem tudnak tőle tanulni sem, aludni sem, őket pedig nem tudjuk elérni semmilyen módon. Azt olvastam, hogy a kutya unalmában is ugathat, ami érthető lenne a körülményeket ismerve. Állatvédőknél érdemes segítségért fordulni, vagy milyen fórumon lehet felszólítani a gazdát arra, hogy tegyen a probléma ellen?
semmit nem érnek, nem foglalkoznak ilyen dolgokkal
2021. febr. 20. 09:03
12/15 anonim válasza:
A jegyző köteles választ adni az írásban benyújtott panaszra. Rendőrség semmit nem fog csinálni, az igaz. Az állatvédőknek meg más baja is van, mint 2 ugató kutya sajnos.
2021. febr. 20. 10:29
13/15 October15 válasza:
A problémára 2 ötletem van:
-Tetszőleges állatvédő / mentő alapítvánnyal felvenni a kapcsolatot.
-Nagy Britanniában épp árulnak egy kifejlett sárga anakondát poton 150 fontért. :D A kutyákat és a gazdájukat is megoldja seperc alatt.
2021. febr. 20. 12:25
14/15 anonim válasza:
Jegyzőt már most felejtsd el, pont leszarják - tudom, mert anno hasonló problémával futottunk jópár kört náluk (egy teljes társasháznyi család), persze, semmi eredménye nem volt.
Azzal a különbséggel, hgoy a szomszéd kutyák éjszaka ugattak, este 9-10-től reggel 6-7-ig non-stop, szóval akinek oda nézett a háló-nappali ablaka, az lényegében alig aludt, nyaranta pedig az éjszakai friss levegő lehetetlen volt.
Jelentsd egy állatvédő/mentő szervezetnek, ők intézkedni fognak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!