1 tenyésztő mennyit keres átlagban? Látom sokan 150+-tól kínálják vásárra a kiskutyákat
17, kétévente egy alom egy szukától. Eleve túl fiatalon nem jó tenyésztésbe fogni. Idős kutyát megint nem jó kihasználni. Így jön ki a 3-4 alom egy kutya életében összesen.
Ha te ennél többet erőltetsz, akkor nem szereted a kutyádat, mert nem fontos neked az egészsége. Ha csak a pénz miatt hozol le minél több almot, akkor igen, szaporító vagy, és véletlenül sem szereted a fajtát.
a fajta szeretete mellett akkor nem ellethetem meg 5x?
miközben egészségügyi szűrésekkel, tk-val, tenyésszemlével, kiállítással rendelkezik a tenyész állat?
tegyük fel kiváló utódokat,első osztűlyúakat adok jó helyekre, szerető családokba, akiket boldoggá tesz a kiskutya
egészségügyi szűrésekkel, egészséges állatokat
"Kérdező, nem tudom milyen putris szaporító család sarja lehetsz, de ezt nem tudod kiforgatni. Bárhogy is igyekszel."
aztán jön a tinédzserke, és a képembe vágja a fenti megjegyzést.
hát köszönöm szépen... de azt hiszem, ez a fenti megjegyzés mindent elárul az írójáról, milyen szinten vagy, talán nem te vagy abban a társadalmi helyzetben véletlen?
"a fajta szeretete mellett akkor nem ellethetem meg 5x?"
Nem, és ezt egy korábbi hozzászólásban meg is magyarázták neked elég érthetően.
2 évente 1 almot?
kevesellem kicsit....
szerintem ezt a tenyésztő szemére kell bízni... ő látja az állatot...
ő tudja megítélni, hogy kell-e tenyészteni tovább avagy sem
elvégre azért ő a tenyésztő
meg elvégre az ő pénze van benne
ő dolgozik vele rengeteget, hóban szélben fagyban
egészségben-betegségben
szeretetben
aki idáig nem jutott el soha... az honnan veszi a merszet, hogy úgy állítsa be magát, mintha értene hozzá?
Te honnan veszed a merszet hogy megkérdőjelezz egy bevett szokást?
Többen leírták hogy hogyan csinálják a tenyésztők, szakértelemmel és tapasztalatokkal alakították ki azt a szokást, hogy kétévente hoznak le egy almot, mert így ítélik biztonságosnak.
És akkor jön a gyk-n a megmondójóska, aki a dilettanizmusával ledegradálja a tenyésztők szakértelmét.
"miközben egészségügyi szűrésekkel, tk-val, tenyésszemlével, kiállítással rendelkezik a tenyész állat"
Mivel te csak a pénzen keresztül nézed, tessék, pénzes érv:
Ha már ennyit ráköltött a tenyésztő a szeretett kutyára, nem fogja veszélyeztetni az egészségét (és a belefektetett pénzét) azzal, hogy naaaa, hámmég nem is annyira vénecske, hátha kilök még pár kölyköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!