Kezdő munkakutyásnak melyik fajtát ajánlanátok?
Ha normális helyről származik (nem szaporítótól) , jó az idegrendszere következetesen neveled minden kutyát lehet kezelni. Kutyaovi a kezdetektől, aztán suli. A kutya hozzád fog szokni szóval képes leszel szerintem bírni vele.
Lakásba inkább dobit ajánlok, kevesebbet kell a szőrével bajlódni
te meg miről beszélsz?
egy dobermann lényegesen gyorsabb, mint bármilyen németjuhász
egy rottweiler is kellően gyors, és 1.5x erősebb legalább, mint akár a németjuhász, akár a dobermann.
O.V-re az egyik legjobb a rottweiler
Én most vettem Szalai Bélától egy kölyköt, rottweilereket OV-re tenyészt. Vannak neki még talán, árai a földön járnak.
német juhászt nem ajánlom, minden bajuk van, mindegy honnan veszed, a rendőrségtől is kikopik, amerikában is alig alkalmazzák már a betegségek miatt, malinois váltja le... viszont az 10% kisebb, mint egy németjuhász
Mennyire komolyan gondolod a sportot? Eleve milyen sportra gondolsz? Az őv egy ágazat, nem sport. IGP? Mondioring? KNPV?
Se a roti, se a dobermann nem igazán eredményes sportkutya, munkakutya már. (Persze ha ezek a fajták a szived csücske, értelem szerűen közülük válassz.)
Utolsó, ez tény. Nézz meg egy FCI vb-t, de akár csak egy szimpla hazai válogató versenyt. Rotikkal nem indulnak, mert nem tudnak olyan szintű munkát bemutatni. Dobermann-ból van szó szerint 1-2, de ők is a mezőny vége felé.
De ha jobban tetszik, nézz meg a wd-on az első 20 hekyezettből IDC és IFR pályamunkát, és hasinlítsd össze a WUSV vagy FMBB pályamunkákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!