Hogy néz ki a reggeletek a kutyával? Betartjátok a testedzés-fegyelem-szeretet sorrendet? Hogy kell ezt elképzelni?
Felkelek, felkapcsolom a villanyt, a kutya nyög egyet, hogy miért, sokszor a mancsával eltakarja a szemét vagy ha épp úgy van gyűrődés bedugja a fejét a pokróc alá.
Aztán elkészülődöm, lemegyek és könyörgök neki, hogy kelljen már fel és kiengedem, ott gyorsan pisil, már jön is vissza és változó, hogy visszafekszik vagy jön reggelizni. Utánna időjárástól függően kint labdázunk, agilitizünk vagy bent trükközünk.
Falun lakom, meglincselnének az emberek, ha 6kor elindulnék sétálni és a flusztrált, szocializálatlan kutyáik(ami persze mind a gazda hibája) megugatnának minket, amire ők is felkelnének.
A kutyám amúgy egy jack russell, a nap többi részében pörög, mint a búgócsiga, de a reggeli kelést nem szereti :)
1/2 6 korul ebredek ... mindenkit koszontok, majd megetetem az allatokat. Mindenki bekajal es a kutya/macska szepen visszafekszik alukalni ... en pedig kihasznalva a nyugalmat, elinditom a napomat.
1/2 8 korul fogmosas-oltozkodes es megyunk kirandulni ...
Nálunk 2 kölyökkutya van.
Egyelőre kennelben töltik az éjszakát mert még nem szobatiszták és ha úgy tartja kedvük, akkor össze kakilnak mindent éjszaka.
Reggel 5.30kor ébresztő van.
Első lépésként, csipás szemmel rájuk adjuk a hámot, aztán mehet a séta.
Utána hazaérünk, aztán kajcsi.
Ezután kapnak 30 perc szabadfoglalkozást, amit azzal töltenek el, hogy egymással játszanak, harcibemutatót tartanak nekünk. :D
Aztán megittuk a kávét,kakaót.
És mehet a tanulás amit a kutyasulban tanultunk. Ez 1 óra szokott lenni.
Aztán közös játék és dögönyözés.
Ők mennek aludni,(mert még elég kicsik és elfáradnak) mi pedig a munkába.
:)
Hétköznap felkelek 5-kor, megetetem a macskát (a kutya csak egyszer eszik), elindítom a napomat. Kb. háromnegyed 6-kor nagy nehezen kiimádkozom a kutyát a helyéről, sétálunk, megszeretgetem, aztán indulunk dolgozni a párommal.
Hétvégén reggel 8 körül kelek, de a kutyaséta tolódik 9-fél 10 körülre. Most is épp az igazak álmát alussza. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!