Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nyugodtabb lesz?

Tényleg nyugodtabb lesz?

Figyelt kérdés
Szeretném ivartalanítani szuka (8 hós) kutyám, mert nem szeretnék később kölyköket, és azt hallottam, hogy ettől nyugodtabb lesz. ez igaz? és évszaktól függetlenül lehet őket ivartalanítani? illetve mennyi a gyógyulási idő ?
2010. aug. 16. 21:30
1 2
 11/14 Akiteki ***** válasza:
100%

Nyugodtabb lesz más kutyákkal, nem hajtják a nemi hormonok sem a párzás miatt az ellenkező neműhöz, sem a dominancia miatt az azonos neműek ellen.

Nincs évszakhoz kötve, csak télen tanácsos a lakásban lábadoznia a friss seb miatt.

Másnap már jobban van, 7-10 nap múlva már a varratokat is kiszedik.

Figyelj rá, hogy ne nyalogassa a sebet. Ha szuka (nem írtad, milyen nemű), akkor egy pólót rá szoktam húzni, hogy ne férjen a sebhez. Kanokra nincs ilyen trükk, de azt tapasztaltam, hogy úgyis fáj az első napokban nekik, nem igazán nyúlnak hozzá. A varratszedés előtt már szokták piszkálni, de akkor meg már mindegy.

2010. aug. 16. 22:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Az enyém a világon semmit nem változott, pedig nekem is azt ígérték, hogy nyugodtabb lesz :)
2010. aug. 17. 09:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Kicsit kezelhetőbbé válik, de azért a rosszalkodása megmarad, ne aggódj emiatt. Annyiban lesz nyugodtabb, hogy nem lep meg keverékekkel. A szukák is tudnak ám szabadulóművészek lenni. Ha tüzelnek, nem nagyon van az a kerítés amit ne tudnának megmászni.

Évszaktól függetlenül lehet csinálni. Persze egy ideig ajánlatos bent tartani őket, nehogy elfertőződjön a seb (bár az a valami amivel lefújják rászárad és egy nagy sebtapasz úgymond, ami nem nagyon engedi be a szennyeződést, de azért szerintem jobb félni mint megijedni) nálunk 12 napra volt varratszedés. Miután kivette a varratot délelőtt még egy napig rajta kellett hagyni a gallért (kan kutya) hogy ne tudja nyalni a sebet. Ekkorra már lekopott amit ráfújtak és ahol kivették a varratokat be tudott volna vinni a nyelvével valami baktériumot.

2010. aug. 17. 09:38
 14/14 Akiteki ***** válasza:
Az enyémek annyiban változtak, hogy nem akarják megenni vacsorára az idegen kutyákat.
2010. aug. 17. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!