Szeretném ivartalanítani szuka (8 hós) kutyám, mert nem szeretnék később kölyköket, és azt hallottam, hogy ettől nyugodtabb lesz. ez igaz? és évszaktól függetlenül lehet őket ivartalanítani? illetve mennyi a gyógyulási idő ?
Remélem, hogy nem mert én is ivartalanítottam de nem akarom hogy bármiben is megváltozzon!
Évszaktől függetlenül lehet ivartalanítani. Csak tüzeléskor nem a legjobb. És nekünk két hét után volt varratszedés, akkorra már meggyógyult, dre amúgy már ébredés után házat akart őrizni meg ilyenek.
2010. aug. 16. 21:32
2/14 anonim válasza:
Nemtudom, hogy te mennyire lennél nyugodt ha kivágnák a a méhedet...
2010. aug. 16. 21:49
3/14 anonim válasza:
Nekünk a kan kutyánk sokkal nyugodtabb lett.
2010. aug. 16. 21:51
4/14 anonim válasza:
Annyiban lesz nyugodtabb, hogy nem hajtja majd az ösztön, hogy szaporodjon. Egy csomó betegségtől megóvod így, sokkal ritkábbak a nőgyógyászati daganatok ivartalanított szukáknál és sok kellemetlenségtől is, ráadásul szabadabban élhet.
A mi kutyánk nem lett ivartalanítva fiatal korában, hát szegényt el kellett zárni minden tüzeléskor, nem beszélve a séták közben ránk akaszkodó kanokról :S aztán ivartalaníttattuk, azóta is jól van, de sokkal előbb kellett volna.
Évaszaktól függetlenül lehet, amikor tüzel akkor nem ajánlott a vérbőség miatt.
2010. aug. 16. 21:57
5/14 A kérdező kommentje:
1.nek és 3.nak köszi
2. meg ha csak ilyen kedveset tudsz szólni akkor inkább ne is válaszolj
ezt hallottam ... én kérek bocsánatot, hogy meg mertem kérdezni >< -.-"
2010. aug. 16. 21:58
6/14 A kérdező kommentje:
neked is köszi :) csak az előbb még nem láttam :)
2010. aug. 16. 21:59
7/14 anonim válasza:
21:57 vagyok újra: nálunk 10 nap volt a varratszedésig, addigra teljesen meggyógyult, de már másnap nem volt vele gond, csak vigyázni kell rá, hogy nehogy felszabja a sebét és ne nyalogassa agyon. De lehet kap tölcsért a nyakára addig.
2010. aug. 16. 22:02
8/14 anonim válasza:
A szomszédomék kan kutyája sokkal nyugodtabb lett ivartalanítás után. Előtte a közelébe se lehetett menni úgy ugatott, de mióta ivartalanítva szinte minden nap megsimogatom.:) Ja és lustább is.
2010. aug. 16. 22:12
9/14 anonim válasza:
Jézusom utolsó hát ez elkeserítő :/
2010. aug. 16. 22:14
10/14 Bozsikrisz válasza:
Nyugodtabb lesz? Talán, ha azt vesszük, hogy nem hajtja a párzási ösztön. De ugyanúgy akar majd sétálni, és ugyanúgy játszik majd más kutyákkal. Sőt az én kutyám a műtét óta sokkal játékosabb lett:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!