Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nyugodtabb lesz?

Tényleg nyugodtabb lesz?

Figyelt kérdés
Szeretném ivartalanítani szuka (8 hós) kutyám, mert nem szeretnék később kölyköket, és azt hallottam, hogy ettől nyugodtabb lesz. ez igaz? és évszaktól függetlenül lehet őket ivartalanítani? illetve mennyi a gyógyulási idő ?
2010. aug. 16. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Remélem, hogy nem mert én is ivartalanítottam de nem akarom hogy bármiben is megváltozzon!

Évszaktől függetlenül lehet ivartalanítani. Csak tüzeléskor nem a legjobb. És nekünk két hét után volt varratszedés, akkorra már meggyógyult, dre amúgy már ébredés után házat akart őrizni meg ilyenek.

2010. aug. 16. 21:32
 2/14 anonim válasza:
0%
Nemtudom, hogy te mennyire lennél nyugodt ha kivágnák a a méhedet...
2010. aug. 16. 21:49
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Nekünk a kan kutyánk sokkal nyugodtabb lett.
2010. aug. 16. 21:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Annyiban lesz nyugodtabb, hogy nem hajtja majd az ösztön, hogy szaporodjon. Egy csomó betegségtől megóvod így, sokkal ritkábbak a nőgyógyászati daganatok ivartalanított szukáknál és sok kellemetlenségtől is, ráadásul szabadabban élhet.

A mi kutyánk nem lett ivartalanítva fiatal korában, hát szegényt el kellett zárni minden tüzeléskor, nem beszélve a séták közben ránk akaszkodó kanokról :S aztán ivartalaníttattuk, azóta is jól van, de sokkal előbb kellett volna.

Évaszaktól függetlenül lehet, amikor tüzel akkor nem ajánlott a vérbőség miatt.

2010. aug. 16. 21:57
 5/14 A kérdező kommentje:

1.nek és 3.nak köszi

2. meg ha csak ilyen kedveset tudsz szólni akkor inkább ne is válaszolj

ezt hallottam ... én kérek bocsánatot, hogy meg mertem kérdezni >< -.-"

2010. aug. 16. 21:58
 6/14 A kérdező kommentje:
neked is köszi :) csak az előbb még nem láttam :)
2010. aug. 16. 21:59
 7/14 anonim ***** válasza:
21:57 vagyok újra: nálunk 10 nap volt a varratszedésig, addigra teljesen meggyógyult, de már másnap nem volt vele gond, csak vigyázni kell rá, hogy nehogy felszabja a sebét és ne nyalogassa agyon. De lehet kap tölcsért a nyakára addig.
2010. aug. 16. 22:02
 8/14 anonim ***** válasza:
A szomszédomék kan kutyája sokkal nyugodtabb lett ivartalanítás után. Előtte a közelébe se lehetett menni úgy ugatott, de mióta ivartalanítva szinte minden nap megsimogatom.:) Ja és lustább is.
2010. aug. 16. 22:12
 9/14 anonim ***** válasza:
Jézusom utolsó hát ez elkeserítő :/
2010. aug. 16. 22:14
 10/14 Bozsikrisz ***** válasza:
100%
Nyugodtabb lesz? Talán, ha azt vesszük, hogy nem hajtja a párzási ösztön. De ugyanúgy akar majd sétálni, és ugyanúgy játszik majd más kutyákkal. Sőt az én kutyám a műtét óta sokkal játékosabb lett:)
2010. aug. 16. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!