Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet örökbe fogadni...

Miért nem lehet örökbe fogadni úgy kutyát, hogy nem a lakásban lenne tartva?

Figyelt kérdés
2021. febr. 12. 11:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
83%

Mert nem mindegy,hogy mit akarsz és hová tenni.Az,hogy elengedve tartod vagy van egy kis garázs ahová néha berngeded nem javít azon a helyzeten sok esetben amiből kikerült.

1.Abból jön majd a "szökik vigyük vissza" meg hasonlóak.Mert csak úgy van odakint,és ahhoz nem mind tud hozzá szokni,nem mind akar vagy eleve így volt tartva és már akkor is meg volt ez a gond.

Ezt a felesleges kört megspórolható a kutyának.

2.Nem minden kutya alkalmas kinti tartásra.Rövid szőrű,nincs aljszőre,ízületi gondokra hajlamos,társaságra van szüksége,túl hangos a szomszédoknak..

Újabb kört spórolnak meg,hogy ne kerüljön vissza,ha már egyszer kiviszi valaki.

3.Ők jobban ismerik a kutyát.Valaki évekig bent van és nem akarják úgy oda adni,hogy egy kerti riasztó/dísz legyen belőle,főleg ha tudják hogy az neki nem ideális.Akkor inkább foglalkoznak vele ők,mert ők (és az önkéntesek) kijárnak sétálni is a kutyákkal.

Vannak olyan kutyafajták,fajta jellegek amik alkalmasak a kinti tartásra,ha azoknál próbálkozol nem a kicsi,cuki,rövidszőrű kutyáknál akkor esélyesebb,hogy oda fogják adni.

Őszintén? Én se adnék ki akárkinek akárhová akármilyen kutyát.Sokuk eleget szenvedett már,olyan tartásra van szüksége amilyen igényei vannak.

2022. febr. 19. 20:23
 22/29 anonim ***** válasza:
70%

Na látod ezért nem adnak ki.

Jössz azzal,hogy 15 évet megélt kint a rövid szőrű tacskód.

Oké,megélt egy szép kort,és? Attól még úgy tartottad ahogy tacskót nem tartunk.

Természetesen ezek után jól meggondolják,hogy egyáltalán érdemes-e neked bármelyik kutyájukat is bemutatni.Mert nem az igényeire figyelsz az állatnak,hanem életben tartani próbálod.

Életben tartani nem nehéz.Étel,víz,néha kinézel rá.De ettől többet érdemel a kutya is.

2022. febr. 19. 20:26
 23/29 anonim ***** válasza:
56%

Drótszőrű kutya sem alkalmas a kinti tartásra persze,hogy nem adták ki.Főleg ha Vizsla vagy Tacskó volt.Neki munkára kellett,de nem egy eszközt vitt haza,hogy kib*ssza a kertbe..

Kutyát.Kinti-bentinek biztos,hogy kiadták volna.

2022. febr. 19. 20:38
 24/29 anonim ***** válasza:
62%

Tacskom van, el nem tudom kepzelni, hogy mekkora szenvedes lenne neki kint. A reggeli gyors 3 perces pisi-kaki korre ha ruha nelkul viszem ki most, alig akar kilepni az ajton, annyira fazik.

Es ez tenyleg csak 3 perc.

Nem ertem miert olyan rohadt nehez ugy kutyat tartani, hogy kielegitsuk normalisan az igenyeit. Kistestu es/vagy rovidszoru kutyat nem tartunk csak kint!!

2022. febr. 19. 20:54
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azért egy mentett kutya nem biztos, hogy munkára alkalmas, függetlenül a fajtájától, az ismerősöd forduljon tenyésztőhöz, aki dolgozik a kutyáival.
2022. febr. 19. 20:55
 26/29 anonim ***** válasza:
25%

Az első kutyusom én is örökbefogadni szerettem volna. Még a kutyákat sem láttam, de közölték, hogy bármelyik is legyen csak bentre.

Inkább nézegettem neten, mert mindenképp nagytestű kutyust szerettem volna. Mindene megvolt, boldog volt, csak akkor vittem dokihoz ha oltásokat kapot, meg ugye a féregtelenítőket.

2022. febr. 20. 10:30
 27/29 anonim ***** válasza:
66%

"Ez még nem is lenne baj, de akkor ne nyavalyogjanak, hogy jaj, mennyire tele vannak, miért nem fogad senki örökbe kutyát, meg szaporítók, meg anyámkínja."

"Főleg úgy, hogy a menhelyen is kint vannak, és még gazdájuk sincs!"

"na ez meg a másik. Ők kint tartják őket, kis kennelekben, de te nem tarthatod a kertben..."

Keveritek a szezont a fazonnal.Mit vártok majd minden egyes kutyát úgy fognak tudni tartani ahogy azt egy magán személynek,egy gazdinak kellene?

Valamelyik menhelyen több mint 50-100 kutya van.Nem egy,nem kettő,50.

-Ezek mindegyike ivartalanításra kerül,tudjátok mennyi egy ivartalanítás? Még kis testű kan kutyára is 20-25 ezer körül van és akkor tedd össze a két kezed,hogy ennyiből megúsztad.Már pedig az állatorvos is súlyra és méretre dolgozik többnyire.

-Megpróbálnak főleg nagyobb szervezetek nem a legalja tápokkal etetni,és valamelyik védencük különleges étkezésre szorul.Allergia pl.Allergiás kutyának ők sem tudnak csak allergiás kutyáknak készült tápot kínálni.Az drága,és nem mindig jut eszébe adományozóknak sem azt adni.

-A kennelek mindegyike fűtött a normális helyeken.Szalmával vannak kibélelve (nagyon örülnek a szalma adománynak főleg télen!) ami az egyik legjobb a kutyák melegen tartására.Nem ázik,nem fagy,nem megy tönkre hamar.Amelyik kutya nem alkalmas a kinti tartásra annak vannak bent is helyek kialakítva vagy ideiglenes befogadóhoz vannak kiadva.Nem véletlen,hogy helyben nem látsz kis testű kutyákat szinte sose.Rájuk viszonylag könnyű ideiglenes befogadót találni.Valamelyik menhely pedig panziót (!) fizet a kutyákra.Naponta ők kedvezménnyel 1000-1500ft/napért cserébe 'tárolhatnak' ott kutyákat ameddig gazdisodnak.Ha "csak" 30 napot van ott 1 kutya az 30.000-45.000 forint nekik.

-Azok a kutyák sétáltatva vannak.Önkéntesekkel,ott dolgozókkal,és emellett ki is engedik őket kisebb csoportokban 1-1 órára egy elkerített szabad részre.

Rengeteg erőfeszítést tesznek,hogy az ottani kutyák élete ne legyen rossz,és ha bent is maradjon legalább jó legyen nekik oda bent.

Nem fogják olyannak kiadni őket akik ettől csak rosszabbat tudnak biztosítani.

B*szhatod a nagy kertedet,ha a kutya egyedül unatkozik benne,és normális táp helyett mondjuk várja a 365 napos csirkefarhát diéta házi maradékkal.

Ezek sérült,bántott,elhagyott kutyák.Gazdára van szükségük nem valakire aki megsajnálta és úgy döntött az egész napos ugatásért cserébe hajlandó naponta kinézni rá megetetni valamivel.

2022. febr. 20. 21:50
 28/29 A kérdező kommentje:
Nem házőrzőnek kellett volna neki. És a többi kutyája is kinn van, szigetelt házban
2022. febr. 22. 15:08
 29/29 anonim ***** válasza:
59%
Sokra mennek a szigetelt kutya házzal,biztos ott akarnak kuksolni benne 0-24.Főleg ha valami kartondoboz méretű rongyal töltött palatábla cucc az egész.
2022. febr. 22. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!