Örökbe szeretnék fogadni egy kutyust, aki sajnos bolhás. Én lakásban tartanám majd, milyen bolhairtót javasoltok?
a kutyát folyamatosan kell majd bolha elleni szerekkel kezelni, így nem fog újra és újra fertőződni.
annno találtam erről egy nagyon jó oktató videot, sajna már nem találom, de az volt a lényege, hogy a legtöbb gazdi ott rontja el a dolgot, hogy a bolhairtó szert nem folyamatosan ahsználta, így a környezetbe kikerült eték, lárvák vagy bábok (melyek akár félévet is túlélnek)visszafertőzték az állatot.
Állatpatikában vegyél neostomosant, 1 ampulla nagyjából egy 5 kilós kutyára elég. Tehát egy 15 kilósra 3 ampulla kell. Minden ampullát egy-másfél liter vízzel hígíts, és abban kell a kutyát 10-15 percig fürdetni. Mármint állítsd a kádba, vagy lavórba (nem tudom, hogy mekkora) és pohárral locsolgasd rá, a lényeg, hogy mindenhol érje. A víz legyen kellemes, hogy ne fázzon a kutyus. Utána törlés, és szárítás, én nem szoktam leöblíteni. (2x volt bolha a kutyámban 7 év alatt)
5 nap múlva ugyanezt megismételni, hogy a korábban lerakott peték (5 nap alatt kelnek ki) is kihulljanak belőle.
Szerintem ennél hatékonyabb, és olcsóbb megoldás nincsen.
Nagyon jó tippeket kaptál, én annyit tudnék még esetleg javasolni, hogy vegyél egy doboz Biokillt is, amivel a kutya helyét és párnáját időnként körbefújhatod, rá nem ártalmas, de a kártevőket, bolhákat kinyírja, illetve azt hiszem 4 hétig távol is tartja.
A kutyán pedig folyamatosan alkalmazz bolhairtó szert, így jó eséllyel teljesen ki tudod belőle irtani őket.
A másik lehetőség, nem tudom milyen helyről, honnan fogadod örökbe a kutyust. Esetleg még ott helyben le lehetne kezelni és fürdetni a kutyust, vagy néhán kozmetika is vállal hasonlót, így az első "sokk" után neked már csak az "utógondozás" marad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!