Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik olyan, hogy a kutya...

Létezik olyan, hogy a kutya nem veszettség elleni oltást kap, hanem veszettség elleni tablettát?

Figyelt kérdés
A kutyámat sajnos trauma érte a helybéli (volt) állatorvosunknál. Azóta, minden orvostól fél és vicsorog. Szájkosara van, de amint beérünk a rendelőbe elkezd ugrálni stb. Ezért szeretném tudni, hogy létezik ilyen veszettség elleni tabletta, amit a kutya megeszi?

#kutya #oltás #tabletta #trauma #Veszettség elleni védelem
2021. febr. 10. 22:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
12%

Nekem santit a torteneted.

MINDEN kutya vervetelkor a vizsgalo asztalon van.

EGYETLEN kutya sem kap erzestelenitot a szuras elott (alkoholos fertotlenites van)

Borotvalas csak akkor, ha kisebb-nagyobb mutet van es a tut rogziteni kell egy darabig pl. ragtapasszal

Az idosebb orvos az asztal KOZEPEN levo kutyat nem tudta volna fejberugni, mert a vizsgalo asztal derekmagassagban van, es a kutyakat NEM a szelere helyezzuk, hogy a kutyat fejbe lehessen rugni kesobb.

Abban a pozicioban egy fiatal karatebajnoknak is nehezere esett volna az asztal kozepen fekvo kutyat fejberugni.

Azt irtad, hogy az allatorvosnal a kutyad ugralni kezd, es hiaba van rajta szajkosar.

Szerintem sokkal inkabb arrol van szo, hogy a kutyad a fejedre nott, es keptelen vagy kontrollalni.

A veszettseg elleni oltas pedig nincs tabletta formaban (ebbol is latszik, hogy mennyire kezdo kutyas vagy, fogalmad sincs semmirol)

2021. febr. 11. 01:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáddal lehetne gyakorolni, hogy a dokinál ne legyen ilyen a viselkedése(valaki ráhajol, felemeli a bőrét, miközben te fogod a fejét, majd nagy dícséret, de egy alap szocializáció sem árt)

A dokin és az aszisztenseken is nagyon sok múlik, nekem is egyik kutyám kicsit morgolódik, ha valamilyen kezelés van(nem hullot ki három tej szemfoga, a doki meg megfújta ilyen spray érzéstelenítővel és kihúzta. Mostanában ezt altatásban csinálják...), ezért mindig rakok rá kosarat. Pár éve akciós volt a szívféreg-szűrés valahol és oda vittem a kutyáimat, beléptünk a rendelőbe, két doki volt, az egyik rögtön lehajolt a kutyámhoz, megsimogatta, az adott neki egy pacsit és már bökte bele a tűt, rögtön megtalálta a vénát, közben beszélt hozzá és ha volt szabad keze, simogatta, én meg csak akkor kapartam elő a kosarat a zsebemből és mire végeztek, majdnem fel is adtam rá, persze teljesen feleslegesen :D

2021. febr. 11. 07:48
 13/25 anonim ***** válasza:
53%
Egy kis sedalin paszta doki előtt és nem lesz gond. Nem kell teljesen kiütni, csak annyira, hogy bamba legyen.
2021. febr. 11. 08:32
 14/25 A kérdező kommentje:

11-es. Nagyobb termetű kutyám van, tehát ha fel raktuk volna az asztalra nem bírtuk volna úgy megfogni hogy ne izeg mozogjon. A kutyának nagy vastag szőrzete van (duplarétegű), tehát hogy megtalálja a vénát alap a borotválás. A dokinál nő létemre nagyobb vagyok (a doki kb 160-165 cm, én 170), a dokinak kényelmesebb volt a földön mint az asztalon, megkérdeztük tőle hogy fél rakjuk-e, de azt mondta hogy nem így jó. Minden kutyámnak eddig leborotválták a lábát, ha ilyenre került sor. A tacskómnak, a dobbermannomnak, a német juhászomnak, a malamutomnak...tehát nem vagyok kezdő kutyás!

A kutyám szocializációjával alapvetőlegesen nincs baj, csak az orvosoknál. Most egy nő orvoshoz van időpontunk, hátha nála nem fog így viselkedni. Persze jutalom falatot is viszek dicséretképpen, hogy az oltás után megkapja. Köszönöm a válaszokat! 😊

2021. febr. 11. 09:04
 15/25 anonim ***** válasza:
97%

Az én kutyám is borzasztóan retteg az állatorvostól, ő nem támad, hanem szó szerint pánik rohamot kap, kontrollálhatatlanul remeg, zihál, kikészül a stressztől, pedig őt ilyen durva atrocitás nem is érte, egyszerűen baromi érzékeny, az állatorvosnál mindig csak fájdalmas dolgok történtek vele és ezt szép lassan összekötötte.

Nálunk nagyon aranyos az állatorvos, az ő tanácsára csináltuk azt, hogy sokszor bementünk a rendelőbe, jutalmaztam a nyugodtabb perceit, aztán ki is mentünk, vizsgálat nélkül és szép fokozatosan növeltem az időt, amíg nyugodtan várakozik a rendelőben. Nem tudom, hogy a járványhelyzet miatt erre egyáltalán adnak e most lehetőséget, elég közel van e a dokitok, hogy ezt rendszeresen meg tudd csinálni, de ha van rá mód, akkor ez nagyon hasznos tud lenni, hogy megtanulja, hogy nem "bántják" őt ott minden alkalommal.

A másik, hogy tényleg nagyon sok múlik az orvosok személyiségén, kisugárzásán, próbáljatok olyat keresni, aki ilyen, aki szán időt esetleg arra is, hogy a kutya oldódni tudjon a helyzetben.

A harmadik dolog, bár ez az oltás szempontjából kevésbé releváns, de más helyzetben jól jöhet: rendszeresen tapogassátok át ti is a kutyát, ha ezt nektek tűri, akkor barátokat, ismerősöket is megkérhettek erre, akik a kutyának "idegenebbnek" számítanak, miközben sűrűn jutalmazzátok, egyrészt, hogy szokja, másrészt, hogy ezeket se csak az orvoshoz kösse, társuljon hozzá valami jó élmény is.

2021. febr. 11. 09:38
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, egy évben egyszer ki kell bírnia. Nem kell ebből ügyet csinálni.

Nekem 50kilos a kutyám. Nem agresszív alapból, de a dokit meg akarja ölni (kuvasz). Szájkosár rá, rövid póráz, fogom a nyakörvét, a doki meg gyorsan beszúrja, mert amúgy fél tőle (nem csoda). A kutya morog amikor szúr, próbál odakapni, de fogom, amíg kell. Ez van, túl kell élni.

2021. febr. 11. 11:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg mi volt az új orvosnál. Remélem minden rendben lesz :)
2021. febr. 11. 13:12
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jövőhét hétfőre kaptunk időpontot a szomszéd városban lévő állatorvoshoz. Mindenképpen megírom hogy mi volt. 😊
2021. febr. 12. 20:35
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
18.:Szívesen! :)
2021. febr. 12. 20:39
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert! :)
2021. febr. 12. 20:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!