Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan vagy szuka? Mik az előnyei...

Kan vagy szuka? Mik az előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
Tudom tudom, egyedtől függ a kutya viselkedese, de mégis ti mi alapján döntöttetek? Mik a tapsztalatok, akinek volt már mindkettő?
2021. febr. 10. 14:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Én lányt akartam, aztán valahogy mindig fiú lett belőle, de már nem bánom :D

Ivaros kanom a kutyák 99%-ával jól kijön. Ez egyedfüggő. Minél dominánsabb a kutya, annál nagyobb az esélye, hogy nem jön ki a többi kutyával.

Biológiailag van különbség

A szuka séta alatt egyszer-kétszer pisil, a kan rengetegszer (akár ivartalan, akár ivaros)

Testvéremnek lány kutyája van. Szakadó esőben lemennek és fél perc alatt végeznek. Az övé leguggol és kipisili magát. Én a fiúkkal megyek egy kört, mert csak többszöri pisi után ürül ki a hólyagjuk.

Jelölgetéstől tartanak sokan, ezért választanak inkább szukát. 3 kan kutyám volt eddig, soha egyik sem jelölt lakásban. Ha tudja a helyét a falkában, akkor nem fog jelölni. Persze ehhez nevelni kell őket. Menhelyen is inkább a kanok ragadnak bent.

Igazából nem tudnék előnyöket és hátrányokat mondani, mert ezek mind egyedfüggőek.

Ha tárgyilagosan nézem: a kan ivartalanítása olcsóbb, mint a szukáé (kb 10 ezer ft a differencia)

Személyiség alapján érdemes választani.

2021. febr. 10. 15:23
 12/19 A kérdező kommentje:
11, köszönöm, véletlen során (szerelem első látásra) nekem is kanom van, és valóban séta közben akár 20x is képes pisilni, amúgy itthon a kertben, főleg ilyen esőben csak kiszalad és lányosan csurgat, és rögtön szalad is vissza.
2021. febr. 10. 15:30
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
Én egy szuka kutyát jobban el tudtam képzelni magam mellé, nem tudom, miért, úgy éreztem, jobban tudom kezelni. Meg lakásban élek, nincs udvar, és nem akartam kockáztatni, hogy jelölgessen.
2021. febr. 10. 16:05
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Én azért vagyok szuka párti, mert gyerekkorom óta szukáim voltak és ezt szoktam meg. Valahogy evidens volt kutyaválasztás előtt, hogy szukát szeretnék.
2021. febr. 10. 16:10
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Felnőtt kant fogadtam örökbe. Meg lehetett nevelni, csak nyilván türelmet igényelt, de olyan, mintha kicsi korától velünk lenne. Egyébként nem a neme alapján döntöttem, egyszerűen a jelleme fogott meg. Ivaros kan mellé jött, és teljesen jól megvannak. Szerintem itt nem feltétlenül a nem a döntő, inkább a fajtája ami többet nyom a latba. Illetve az ivartalanítás, sokkal nyugodtabb a jellemük, ha ez megtörténik. Nem szöknek, talán kevésbé harciasak is. Ez az egész nagyon változó, kutya függő.
2021. febr. 10. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Azért van több kan a menhelyeken, mert a szukákat megtartják szaporítani, illetve sokan tartanak a kanoktól, vagy nem szeretnék, hogy szétpisilje a kertet.
2021. febr. 10. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
Már már megint kezdődik a szaporítós duma. Hagyjuk már mert baromi unalmas, ráadásul hülyeség és sértő is. Nem azért van valakinek szukája, mert megtartja szaporítózni. Azért van több kan a menhelyeken, mert eredendően sokkal több a kankutya amit tartanak az emberek és emiatt több kerül be a menhelyre is mikor kidobják, statisztika az egész.
2021. febr. 10. 17:15
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

18-as aki nem azért vesz szukát, hogy szaporítsa, az nem is dobja ki, hogy menhelyre kerüljön.

Jó gazditól ritkán mennek menhelyre a kutyák.

Ahonnan meg igen, ott meg a szuka teher, mert ellik, ezért eleve nem is választják, csak ha ez a cél.

2021. febr. 10. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
58%
Nekem gyerek korom óta szukáim voltak, most kanjaim vannak és a szukák sokkal de sokkal jobban kötődtek hozzám...a kanjaim sokkal önállóbbak, de mégis ha választani kéne akkor kan kutya.
2021. febr. 11. 00:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!