12 hetes dobermann kutyám mellé vettem egy 8 hetes dobermann-t, és mindent harapdálnak, harapdálva játszanak, ami 15 perc után eldurvul. mit csináljak?
szét kell szedni őket, semmiképp nem akarom, hogy bármelyikben kár keletkezzen vagy rosszabb
a 8 hetes szuka ráadásul, szóval fele akkora
de már az is elég nagyot harap, mindent harapdálnak, mindent szájba vesznek, a kezem is...
nem tudom mit reagáljak erre, régi kutyám egyáltalán nem ilyen... nem is tűri ezt a játékot
de ez a kettő láthatólag mindkettő belemegy, mindkettő ilyen rágós-harapós, de 15 perc után eldurvul a játék
másik probléma, hogy a nagy féltékeny a játékokra és az ennivalóra, ilyenkor odakap és mérgesen ugat...
játék közben szerencsére sokat van a kicsi felül, de az is durván harapja a nagyobbat, van ereje ahhoz képest, hogy csak 8 hetes
Nekem két testvér kutyám van.
Egy hím és egy nőstény.
A fiú 10 hetesen míg a lány 12 hetesen lett elhozva az ideiglenes gazdiktól.
A kajaféltés pontosan ezért alakult volna ki, ha hagyom. Mert ami eddig a fiúé volt mostmár a lányé is.
Én aki azt hittem, hogy milyen könnyű lesz majd a dolgom 2 kutyával,olyannyira beláttam, hogy én kevés vagyok ehhez és igenis kell a kutyaiskola! Egyedül nem fog menni.
Pláne a dobikkal. Az ő alapigényük az , az hogy dolgozni, dolgozni, dolgozni.
Hogy miért vadul be a játék? Mert építik egymást között a hierarchia sorrendet. Ő így kommunikálják le. Ha hangosan, az azért van mert ,,kiabálós". A fiú nálunk is ugyanilyen. Amíg nincs szocializáció, ez ilyen is lesz.
A másik pedig, nagyon el vagyok keseredve azon, hogy egy olyan emberhez került 2 lélek, aki azt sem tudja, miért harapdálják a kölykök a kezüket.... fogzanak ember. Így fedezik fel a világot. Nekik a szájuk, olyan mint neked a kezed.
Könyörgöm, legalább a neten nézelődj, hogy mit miért csinálnak a kutyák.
Nyilvánvalóan a pároztatás a célod.
De én mégis inkább legalább a fiú ivartalanítását javaslom.
Légyszíves ne legyél rossz ember és ha úgy van, vidd őket vissza.
Gondolom, nem igazi tenyésztőtől hoztad el őket...
Basszus tele vannak a menhelyek. Én láttam a sok kutyus szomorú tekintetét.
Kérlek ne adj okot még egy lélek megtörésére.
Felelőtlenül elhoztál 2 kutyát, azt sem tudod mit kezdj velük.
Az alap dolgokról nem tudsz...
Hogyan akarod oktatni őket???
Fogalmad sincs, mekkora koloncot vettél a nyakadba. Remélem, legalább nem vered őket, ha rosszak, mert az olyan agresszióhoz vezet, aminek Te fogod látni a kárát, aztán a kutyák....
Vidd vissza őket és vegyél magadnak egy kaktuszt. :)
És ezt most minden jó szándékkal írom neked, mert bízom a józan eszedben!
hát én nem úgy látom
az én kezemet is bekapja, időnként olyat ráharap, hogy majd be**arok...
úgy látom, ilyet kap a nagy is...
aztán nagyon nem szeretném, hogy visszakapja
"Könyörgöm, legalább a neten nézelődj, hogy mit miért csinálnak a kutyák."
Szerinted most mit csinálok balfék?
Ettől nagyobbat nem is tévedhetnél... Az egész fröcsögéseddel, amit itt leműveltél.
Sejtettem, hogy ilyen lesz a hozzáállásod.
Pontosan ezért, kerestem neked pár hasznos oldalt, ami nekem is sokat segít a kölykökkel.
És mivel, nem csak fröcsögni tudok, ahogyan azt gondolod....
Ha két kutyával szeretnél egyszerre tanulni, semmi gond. Már el is kezdheted a tanításukat.
Első lépések, az ül! Fekszik! Pacsi!
Parancsszó megtanítása. Ezeket külön kellene megtanítani a kutyusoknak, ha még nem tudják.
(Azt hiszem, vannak fent videók a youtube-on. Nekem könnyebb dolgom volt, mert volt már kutyusom és gudtam, hogy hogyan kell ezt negtanítani.
Ha esetleg nincs videó, akkor írj rám és segítek.
Ha kb 3- 4 hósak lesznek, akkor haladhattok a következő szintre.
Ami a kutyus fókuszálása ill. a Te és kutyusaid közti kommunikáció gyakorlása lenne.
Fókusz:(röviden)
Ül parancsszóval kezdesz. Aztán egy jutalomfalatot raksz a kezedbe és ökölbe szorítod. A kutyus elé teszed, (de végig ülve kell maradnia).
És kinyitod a kezed. A kutyus nem veheti el tőled a jutalomfalatot. Meg fogja próbálni! De Te zárd össze a kezed és húzd fel. Addig csináld ezt, amíg megáll és ráfókuszál.
Eleinte talán 1 másodpercig nézheti a kajcsit aztán betolod a szájába. Egy idő után rájön, hogy mindig megkapja a falatot csak várnia kell...
Ezt majd növelheted másodpercekkel. A legbüszkébb majd akkor leszel, ha 1 percig bámulja a kajcsit.
Ezt fekszik parancsszóval is végezd el.
A másik...
A hátad mögé teszed mindkét kezed telis tele jutalomfalatokkal.
Megmutatod nekik.
Ül!
Figyeld a szemét.
Ha belenéz a szemedbe.. azonnal kaja egyik kéz. Aztán eldugod.
Belenéz a szemedbe azonnal kaja,másik kézből.
Itt is majd növelheted az időt. Hogy sokáig nézzen a szemedbe a kutyus.
Ezek mind mind mentális fárasztások, illetve segít összehangolni titeket.
A séta mennyisége, minősége nagyon fontos, hogy le fáradjanak testileg is.
És attól ne félj, hogy a kutyusaid annyira megharapják egymást...
Amíg ilyen kicsik, megtanulják egymás jeleiből meddig mehetnek el.
De addig is lesznek hangos viták köztük. De baj nem lesz!
Nálunk is sokáig ment ez a balhé.
Sőt most is sokszor eldurvulnak.
De egy erélyes FEJEZD BE! nálunk megállítja őket.
Az ivartalanítást pedig azért javaslom, (legalább a kannál)mert ez a kant majd le fogja csillapítani.
Illetve számos egészügyi bajt megelőzhetsz mindkettőnél!
A harapgálás pedig 5 hónapos korukra olyannyira le fog csökkeni, hogy egyszer csak azon kapod magad jé! már nem is sebes a kezem!
Tényleg azért harap, mert felfedezi a világot a kis tűhegyes fogacskáival. Ajánlom a kemény gumi játékokat. Amikor megharap, mondd neki erélyesen NEM SZABAD! és adj neki egy ilyen rágókát, hogy azt rágja.
Ha nagyobbacskák lesznek(4hó) ezt még nagyon ajánlom, nekünk rengeteget segített. [link]
Nem fröcsögésnek szántam azt amit írtam! Csak egyszerűen furcsa nekem, hogy ekkora fába vágod a fejszéd és nem készültél fel eléggé!
Üdv a 21. -es BALFÉK!
Legalább az egyik tenyésztőtől kértél volna tanácsot az első időkre.
Ha hiszed, ha nem, a kölyökkutyák bírkóznak, harapnak, ugatnak. Játszanak. Kutya módra.Igen. Előfordulhat akár sérülés is lehet néha.
Mégis, mit vártál?
Leül a két kölyök és pirospacsit játszanak egymással?
Van már a neten több olyan kiképző, aki online kurzusokat tart. Igaz, nem ingyen, de hasznosa lenne számodra és a kutyák számára is.
Itt a gyakorin és úgy általában neten keresztül nem igazán lehet kutyanevelést átadni. Ahány kutya, annyi féle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!