Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni kijárós,...

Mit lehet tenni kijárós, önsétáltatü kutya ellen? Mikor vehetik el az állatvédők? Mikortól szabályellenes?

Figyelt kérdés

Az utcánkban több kutya is lakik, nagyrész kertben lévők, de van egy kutya, aki önsétáltató életet él, a gazda egyszerűen kiengedi, majd fél-egy óra múlva kinyitja az ajtót és a kutya visszamegy, addig az utcában az összes kutya csahol, több helyre is bemegy. Ez a kedves kutya rendszeresen a mi kertünkbe piszkít, rettentően elegem van abból, hogy én szedem össze utána, ráadásul azt sem tudom, hogy oltott, féregetlenített-e a kutya. (Úgy gondolom ez veszély az én kutyámra nézve, már akkor is, ha a sz.rhoz odaszagol.) A gazdát már párszor felhívtam, mondtam, hogy az utcán a kutya, de egy "majd visszajön, kinyitom a kaput" mondattal le is rázott.

Már annyira elegem van belőle, hogy odavittem a sz.rt a kapuja elé, hogy a kutyája itthagyta.

Mit tudnék ellene tenni? Mikor vehetik el tőle az állatvédők? Vagy simán bejelenthetem a helyi ebrendészeti telepnek?

2021. febr. 6. 17:16
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem lesz segítő, de fél utcányira nálunk is volt egy ilyen kutya. Kerítésük sem volt, egy kennelbe rakta a kutyát általában. Néha kiengedte akkor a kutya mindenhol jelölt, kakilt. Gyerekek és felnőttek lábára egyaránt ráugrált. A mi kutyáinkkal jó spanban volt, így bolond ugatás nem volt, de a szar elég zavaró volt. Hálisten nyugodt, állatbarát környéken lakunk, bántani senki sem bántotta, de a gazdinak szóltunk, aki úgy nyilatkozott, hogy a közeli erdőbe elmegy, majd visszajön. (Jah, az erdőben sosem láttuk) Egy idő után (voltam 10 éves) elkezdtem hazacipelni a nyakörvénél fogva. Azt hittem ezzel jót csinálok, de egyszer csengettek, hogy eltűnt a nyakörv, és menjek megkeresni azonnal. Nem mondom be voltam szarva, ezért a lecseszésért:D végül a kertjükbe megtalálta a faszi. Nálunk egyébként a probléma végkimenelete az volt, hogy a kutyus elpusztult, mert már idős volt. Facebookra tett ki néhány szomorú fotót, de úgy érzem, hogy az a kutya sosem volt szeretve.
2021. febr. 10. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!