Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni kijárós,...

Mit lehet tenni kijárós, önsétáltatü kutya ellen? Mikor vehetik el az állatvédők? Mikortól szabályellenes?

Figyelt kérdés

Az utcánkban több kutya is lakik, nagyrész kertben lévők, de van egy kutya, aki önsétáltató életet él, a gazda egyszerűen kiengedi, majd fél-egy óra múlva kinyitja az ajtót és a kutya visszamegy, addig az utcában az összes kutya csahol, több helyre is bemegy. Ez a kedves kutya rendszeresen a mi kertünkbe piszkít, rettentően elegem van abból, hogy én szedem össze utána, ráadásul azt sem tudom, hogy oltott, féregetlenített-e a kutya. (Úgy gondolom ez veszély az én kutyámra nézve, már akkor is, ha a sz.rhoz odaszagol.) A gazdát már párszor felhívtam, mondtam, hogy az utcán a kutya, de egy "majd visszajön, kinyitom a kaput" mondattal le is rázott.

Már annyira elegem van belőle, hogy odavittem a sz.rt a kapuja elé, hogy a kutyája itthagyta.

Mit tudnék ellene tenni? Mikor vehetik el tőle az állatvédők? Vagy simán bejelenthetem a helyi ebrendészeti telepnek?

2021. febr. 6. 17:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
23%
Nem tehetek rola, de nekem mindig nagyon nevetseges, hogy szomszedok egymassal perlekednek :))) Surmo szokas, ellenben kimondottan vicces.
2021. febr. 6. 18:17
 12/21 anonim ***** válasza:
12%
Lepontoztátok az egyetlen józanésszel gondolkodót,ha meg véletlen megtörténik a baj akkor meg megy a sírás.Ne adja az ég...
2021. febr. 6. 18:20
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Ne a gazdáját hívd, ő szarik rá. Állatvédők, menhely, gyepi.
2021. febr. 6. 18:43
 14/21 anonim ***** válasza:
38%
Én kb elintézném, onnan már se ki se be. Szeretem az állatokat, de azt h hülyének néznek nem. Az én portámon az én háziállatom lakik, nem a szomszédé, ennyi. Aki meg azt írta h bajt nem csinál max odaszarik annak a kutya egész napi adagját bedobnám az udvarába, asszem fogná a fejét.
2021. febr. 6. 19:02
 15/21 anonim ***** válasza:
18%
Torott kezzel nehez kutyakakit dobalni! :DDD
2021. febr. 6. 19:08
 16/21 anonim ***** válasza:
60%

Több ötletem is van:

1. Csináltasd meg rendesen a kerítést, mert ha nem ez a kutya megy be, akkor majd bemegy egy másik.

2. Az összegyűjtött kutyaszart bedobálhatod a szomszédnak vagy simán csak kend a kilincsére, hátha abból ért.

3. Gyepmester. A legtöbb helyen fizetnie kell a kutya után ha ki akarja vinni.

4. Fotó, jegyző, feljelentés.

5. Addig vered a gazdát, amíg meg nem érti, hogy a kutyájának a portáján van a helye. De ez nem teljesen legális.

2021. febr. 6. 19:52
 17/21 anonim ***** válasza:
50%

#16:

Nem kell itt arcoskodni, parasztkám. Nem áll jól. Keményebb nem leszel tőle. Ha nem tudnád.

2021. febr. 6. 21:57
 18/21 -Phoenix- válasza:
58%
Szia. Nem tudom merre laksz, de az ország gyepmesteri telepeinek 99%-án altatás vár a kutyákra. Azért írom le, mert írtad, hogy aggódsz miatta. Inkább először állatvédőket, menhelyt kérdezz, ne a gyepit hívd.
2021. febr. 7. 10:00
 19/21 A kérdező kommentje:

Az, aki viccesnek találja közel sem az. :) Nem a szomszédom a gazdi, életemben talán 2x találkoztunk, ez nem arra meg, hogy a szomszédok mindig találnak egymásban hibát.

A gazdinak azóta 2x szóltam, hogy legyen kedves ne engedje ki, vagy ne hagyja, hogy kiszökjön, de ő van kiakadva. Ezután a gyepit hívom, nem őt, sajnálom, hogy ez a vége, de úgy néz ki, ő nem érti a problémát. (Megjegyzem, ő van kiakadva, hogy honnan tudom, hogy az ő kutyája az...)

2021. febr. 9. 09:49
 20/21 anonim ***** válasza:
78%

Vagy a jegyző,de 2020-tól már inkább a kormányablaknál tudod bejelenteni.

Igazából mind a 2 helyen írják a kóborló állatokkal való foglalkozást.

[link]

[link]

2021. febr. 9. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!