Egy másfél éves kutyát el lehet kezdeni tanítani klikkerrel taníítani? Mennyiérzt jutok hozzá egy klikkerhez?
A yorki gazdi vagyok.
nyilván rengeteg összetevője van annak, hogy kinél mennyire válik be a klikker.
Lehet, hogy azért nem éreztem soha szükségét ennek a szerkezetnek, mert az én kutyám az első pillanattól kezdve iszonyatosan ragaszkodott hozzám, és neki az én reakcióim és dicséreteim nagyon sokat jelentettek.
Soha nem felejtem el, amikor olyan 4 hónapos volt, elvittem a Népszigeti kutyaoviba. Az lett volna az első ovis óra anyaga, hogy felhívjuk magunkra a kutyánk figyelmét, miközben játszik a többiekkel, és próbáljuk meg magunkhoz hívni.
Hát az én kutyám ott ült mellettem végig, nem játszott senkivel:D Mondta az "óvónéni", hogy próbáljak egy kicsit arrébb osonni, és úgy hívjam magamhoz. Azt hiszem egyszer sikerült olyan 5 méter távolságba kerülnöm tőle, és amikor észre vette, hogy elmentem, rohant utánam mint a szél:)
Végül azt mondták, hogy nálunk a kutya-gazdi kapcsolatot felesleges tovább erősíteni:D
Szóval lehet, hogy egy ilyen szoros kötődésnél egész másképp megy a tanulás. A kutyasuliban ott ámultak a német juhászokkal és labradorokkal, hogy egy yorki hogy tanulhat ilyen gyorsan.
Jó képességű a "gyerek":D szóval nálunk ezért sem volt erre a klikker módszerre szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!