Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy másfél éves kutyát el...

Egy másfél éves kutyát el lehet kezdeni tanítani klikkerrel taníítani? Mennyiérzt jutok hozzá egy klikkerhez?

Figyelt kérdés
Van egy keverék kutyusom nemrég hoztuk menhelyről másfél éves és valamelyik nap láttam a dunaparton egy nőt ahogy klikerrel tanítja a kutyáját és bámulatos volt:)
2010. aug. 16. 12:56
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Jaja, sajnos mindenki aki komolyan kutyázik beszűkült ilyen szempontból, legalábbis a többség. Mindenki csak a bordert, malinoist, német juhászt isteníti. Engem is konkrétan kiröhögnek a bulldogommal a sport kutyások :) Szerencsére a kiképzők azért ennyire még nem megrögzötek nálunk.
2010. aug. 16. 17:17
 32/34 A kérdező kommentje:
én pl a német juhászt alapból nem szeretem mert nagyon tul van tenyésztve
2010. aug. 16. 18:25
 33/34 Bozsikrisz ***** válasza:

A yorki gazdi vagyok.

nyilván rengeteg összetevője van annak, hogy kinél mennyire válik be a klikker.

Lehet, hogy azért nem éreztem soha szükségét ennek a szerkezetnek, mert az én kutyám az első pillanattól kezdve iszonyatosan ragaszkodott hozzám, és neki az én reakcióim és dicséreteim nagyon sokat jelentettek.

Soha nem felejtem el, amikor olyan 4 hónapos volt, elvittem a Népszigeti kutyaoviba. Az lett volna az első ovis óra anyaga, hogy felhívjuk magunkra a kutyánk figyelmét, miközben játszik a többiekkel, és próbáljuk meg magunkhoz hívni.

Hát az én kutyám ott ült mellettem végig, nem játszott senkivel:D Mondta az "óvónéni", hogy próbáljak egy kicsit arrébb osonni, és úgy hívjam magamhoz. Azt hiszem egyszer sikerült olyan 5 méter távolságba kerülnöm tőle, és amikor észre vette, hogy elmentem, rohant utánam mint a szél:)

Végül azt mondták, hogy nálunk a kutya-gazdi kapcsolatot felesleges tovább erősíteni:D

Szóval lehet, hogy egy ilyen szoros kötődésnél egész másképp megy a tanulás. A kutyasuliban ott ámultak a német juhászokkal és labradorokkal, hogy egy yorki hogy tanulhat ilyen gyorsan.

Jó képességű a "gyerek":D szóval nálunk ezért sem volt erre a klikker módszerre szükség.

2010. aug. 16. 18:52
 34/34 A kérdező kommentje:
jo mert hozzád 4 hónapos korában került hozzád hozzám meg csak 1,5 évesen és eleinte figyelemmel követte a lépéseimet meg amikor megakartam simuzni behuzta a farkát de mostmár nagyon életerős kutyu lett belőle csak nagyon figyelmetlen:D
2010. aug. 16. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!