Egy másfél éves kutyát el lehet kezdeni tanítani
klikkerrel taníítani? Mennyiérzt jutok hozzá egy
klikkerhez?
21/34 A kérdező kommentje:
nekem keverékem van elvileg írfarkas meg valami agárféle és próbáltam már rendes módszerrel és nemigazán figyeltmeg amejik kutyust láttam az egy roti volt(dunaparton)
Jó hát érted vitatkozhatunk még ezen órákig, de nem véletlen, hogy a obediences kutyák pl. szinte mind klikkerrel tanulnak, dogdancingesek szintén. Ahol én klikkeres előadst hallgattam, ott volt rendőrkutyás, és mentőkutyás előadás is, ők is klikkeresek voltak.
Az enyém ostoba, ezt én is tudom, mégis lelkesen tanul, és imádja. A klikkerhez is kell a munkaimádat, gazdaimádat, kajaimádat, csak be van iktatva egy mindkét faj számára tanult közös nyelv.
Kérdező: melyik részén a dunapartnak?
2010. aug. 16. 16:53
23/34 A kérdező kommentje:
ahol van a csepeli strand
Jó de nem mindenki egy hiperszuper versenykutyát akar... És nem biztos hogy attól lesz okosabb a kutya. Ahogy az embereknél is mondják, nem biztos hogy okosabb valaki mert jobb jegyei vannak, lehet hogy csak jobban tud magolni. Én sem vitatkozom csak azt mondom hogy ez nem mindenki számámra egy csodaeszköz, csak egy a sok közül.
2010. aug. 16. 16:58
Az elte tológia tanszék nemrég bebizonyította, hogy a klikkeres kutyák könnyebben tudnak feladatot megoldani, gyorsabban tanulnak, és kreatívabbak. Jobban megértik az emberi jelzéseket is. Legalábbis én ezt hallottam Dr. Gácsi Mártától, aki egy elég komoly etológus.
2010. aug. 16. 17:03
Ez így van, de akkor sem egyetemes csodaszer a klikker... Minden kutya más egyéniség... Nem tudom ezzel mi a baj. Azért mert neked bevált, nem kell tigrisként védeni.
Én meg voltam etológia táborban és el voltak ájulva a kutyámtól, a sok kutyaiskolás (mi nem jártunk akkor), klikkeres (nem volt klikkerünk akkor), vizsgás kutyával (az meg főleg nem) meg csak a baj volt. Minden tesztet gondolkozás nélkül megoldott a kutyám pedig akkor egyáltalán nem klikkereztünk, szóval elég kreatívnak nyilvánították, benne van a füzetkéjében is.
2010. aug. 16. 17:10
27/34 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló gratulálok az elért teljesítményedért:D szerintem nem védik tigrisként csak szeretnék megerősíteni hogy nekik bevált:Dköszi a válaszokat
És abban a táborban ott volt ez a híres etológus és háttt azért annyira ő sem tökéletes vagy legalábbis beszűkült kicsit... Magyarul ha egy kutya nem úgy viselkedett mint a szokásos border, belga, golden stb divatkutyák akkor az már nem is volt jó, még akkor se amúgy csak a saját fajájáta jellemző solgokat prdukálta tökéletesen... Meg azért voltak olyan dolgok amiket egy ilyen profi embernek nem lett volna szabad csinálni (pl engedni hogy a munkatársai idegen és bizalmatlan kutyák feje felett száguldozzanak és ugrálják át őket, mert olyan sürgős dolguk van)... De hát ez csak egy tapasztalat...
2010. aug. 16. 17:14
Nem, nem én sem állítom, hogy egyetemes csodaszer, sőt. Van aki klikker nélkül is baromi jól időzít, és gyorsan reagál, gondolom te ilyen vagy, örülj neki, hatalmas áldás ez! Nekem még klikkerrel sem megy olyan jól az időzítés :) Pedig ugye mindennek az a kulcsa, hogy mennyire gyorsan tudsz reagálni. Nem tudom, nem hallom, mit hogy mondasz, de simán lehet, hogy úgy nyomod az okos, azazt, hogy klikkerrel se csinálná senki jobban :)
2010. aug. 16. 17:15
:) Hát igen, nekem egyszerűbb beszélni, a klikker sokszor elfelejtem nyomni...
2010. aug. 16. 17:16
Kapcsolódó kérdések: