Hogyan tudnám megtanítani a kutyámat, hogy ugatással jelezzen ha elájulnék és ne fusson el ha baj történik?
Jó lenne ha lenne valami leírás, hogyan lehet erre megtanítani egy kutyát.
Tehát a cél:
- maradjon mellettem akkor is ha nem vagyok eszméletemnél
- ugasson hogy a járókelők felfigyeljenek ránk.
Alapengedelmesség, hogy ne menjen el. Vagy a póráz hozzád van csatolva.
Fókusz a gazdán, rád-rád néz bizonyos időközönként. Nem szabad, hogy bármi más érdekesebb legyen nálad.
- Parancsra ugatnia kell.
- Játék, vagy szuper juti legyen nálad, amire felpörög, és élvezetből hajlandó dolgozni.
- Mondod neki hogy ugasson. 1-et ugat, juti, nagy játék. Húzod tovább szép lassan, mire már folyamatosan ugat.
- Ha már parancsra folyamatosan ugat rád, lefekszel ls akkor kivárod hogy ugatni kezdjen magától is. Akármilyen hangot ad, ki, akármilyen röviden, juti. Aztán már csak az ugatást jutalmazod le.
- Addig ismétled, amíg össze nem köti a kettőt - gazdi fekszik, ugatnia kell.
- Kiviszed a házból a trükköt, a kertbe, a ház elé, az utcára, stb...Sokat gyakorolsz vele.
Nem vagyok profi kiképző,de én megtanítottam a kutyámnak,hogy ugasson ha "összeesek".
Először megtanítottam,hogy ugasson parancsszóra.
Majd kiterültem és szóltam,hogy "ugass". Pár nap gyakorlás után már nem kellett szólnom,hogy ugasson.
Amit még gyakorolnunk kell ,az az,hogy sokáig ugasson. De ha sokáig fekszem a földön,akkor ha abba is hagyja,újra kezdi.
Először is tanítsd meg az alapokat: ül, fekszik, áll, maradsz, lábhoz, helyedre, nem, le, tiéd, stb. hogy teljesen stabilan menjenek.
Mire eljutsz erre a szintre rá fogsz jönni magadtól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!