Hogy lehet egy kutyát megtanítani úgy pelenkát használni, hogy közben kint is el merje végezni a dolgát?
Eleve a pelenkás dolog kérdéses.
Egyrészt undorító arra nevelni a kutyát hogy a lakásba végezze a dolgát, majd ott terjengjen a szag. Egy idő után beleivódik a falba, mint a cigifüst, de mivel te benne élsz nem veszed észre. A nyilvános wcknek is van egy jellegzetes eltüntethetetlen húgyszaga.
A másik hogy a kutya összekeverheti a pelenkát a szőnyeggel, kanapéval, ággyal, fotellel...
3-mas vagyok, köszi a 0-ra pontozást! :)
Nos, tesóm kutyája benn csak a pelusra pisil, sehová máshová. Sosem fordult elő, hogy a szőnyegre, vagy a kanapére végezte volna a dolgát.
Szobatisztaságra lehet mellette szoktatni, de a napi sétát nem szabad hanyagolni. Aki meg mást mond, annak valószínűleg kutyája sincs, vagy nem foglalkozott még kutyával.
Lehet ismét lepontozni! :)
Nem tudom, en csak a gyakorin olvastam eddig azt a legendat, hogy mukodik a pelenkas dolog :D
En megmondom oszinten, hogy probaltam anno, amikor a kutyam meg kolyok volt, es nem tudtam munka miatt olyan gyakran levinni, mint kellett volna... dee rettenetesen bezavart a szobatisztasagba, nagy hiba volt. Soha nem tanulta meg normalisan hasznalni, a lakasban mindenhova bepisilt/kakilt, kint nem volt hajlando, igy kb 2 honap szenvedes utan felszedtem az egeszet a francba, aztan kezdhettuk teljesen 0-rol a kintre szoktatast.
Kutyám kiskorában pelenkára ment, 6 hónapos kora óta szobatiszta, mégis ha valamiért szükséges pelenkára is megy. Nem szőnyegre, nem máshova, pelenkára. Múltkor összeszedett valami hasmenéses vírust, láttam hogy mennie kell, gyorsan letettem a pelust és egyből ráment. Amíg nem jött rendbe a hasa, ott volt neki a pelenka és használta.
Meg lehet nekik tanítani. A pelenka mindig ugyanott legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!