Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fajtiszta kutyának utólag...

Fajtiszta kutyának utólag törzskönyv, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Családtól elhoztam egy fajtiszta kutyust, szülei törzskönyvezve voltak. Viszont én nem kaptam hozzá semmilyen papírt, tudom ezeket utólag pótolni? Milyen költségei vannak ennek, mi kell hozzá pontosan?

2010. aug. 16. 11:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
csillagszikra: a baj csak az hogy ők nemt enyésztők csak egyszer befedeztették a kutyáik. Ha egy tenyésztő csinál ilyet akkor arról a gazdának is szól, szerződés van róla stb...
2010. aug. 16. 14:04
 12/15 Bozsikrisz ***** válasza:
80%

Mostmár utolsó előtti...

Az utolsóra is tudnék mit írni, de szerintem hagyjuk ezt a felesleges, kukacoskodó témát:)

Aki ahhoz lusta, hogy 2 betűt leírjon/kimondjon, azzal nem vitázok.

Az angol you're nem félreérthető az angol nyelvben.

A magyarban a fajnak és a fajtának egész más tartalmi jelentése van.

Üdv, egy nyelvtan tanár:)

2010. aug. 16. 14:06
 13/15 Akiteki ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Amennyiben az anyakutya gazdái teljesítik az összes papírmunkát, ami a törzskönyvezéshez szükséges, akkor tudnak törzskönyvet kiváltani a kutyádra. Te nem teheted meg, csak az anyakutya gazdája. Fél éves korig be tudja adni a papírokat. (mármint a kölykök fél éves koráig) Fél éves kora után nagyon macerás, genetikai vizsgálatot írnak elő. Ha a kutyusod már elmúlt 1 éves, akkor végképp bezárult minden kapu, papír nélkül fogod szeretni.

2010. aug. 16. 20:22
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. aug. 17. 06:12
 15/15 Robogoo válasza:
Tudom, hogy már nem aktuális a kérdés, de 90-es évek közepén még lehetett csinálni "B"-s törzskönyvet akiknek nem volt születési, amihez egy tenyésszemle keretein belül kellett vizsgázni a kutyával (az enyém rendőrségről kidobott szuka volt, 11 hónaposan kapta meg a törzskönyvet a szülők papírjai nélkül, később tenyésztéskor az anyjuknak választott nevet kapták a kicsik is).
2021. febr. 4. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!