Fajtiszta bernáthegyi kiskutya érdekelne. Nem kell törzskönyv, nem kell győztes szülők, csak fajtiszta a lényeg. Kb.10000ft-ért. Merre keressem?
1. törzskönyv nélkül nem fajattiszta, esteleg feltételezhető
2. 10.000 bernáthegyit? Még szaporított, némi németjuhászos beütésű,parvós oltatlant se adnak ennyiért.
10000 ft egy oltás és egy chip ára kb.
Ha te ennyit tudsz szánni egy kutyára, akkor neked szerintem ne legyen kutyád. ez a minimum havi "fenntartási" költsége egy nagytestűnek.
egy zsák kutyatáp több mint 10 ezer és egy ilyen nagyra növő kutyának minőségi táp kell legalább kölyök és fiatal korában... most rendeletem a kutyáimnak 4 zsák középkategóriás tápot 42 ezer forint volt...
Tudod miért kerül ilyen sokba?
Szülőknek:
- Szűrővizsgálatok: 35.000 - 60.000 Ft
(MDR1 -18.000, CEA/PRA/KAT/RD/PHTVL/PHPV - 7000, HD - 20-30.000) - beteg kutyát ugye ki akarna venni?
Fedeztetés előtti állatorvosi vizsgálatok: 20.000,-
- Fedeztetési díj: (általában 1 kölyök ára, pl. mint amennyiért a szukát vettük) 70.000,- Ft. - Külföldi fedezés vagy spermabehozatal esetén az utazási-szállítási költség: 100-300 ezer Ft, de lehet ennek többszöröse pl. egy tengerentúli kan esetén. Vegyünk egy kedvező esetet: 100.000,- Ft. Születik mondjuk 6 kölyök komplikációmentesen, tehát nem kell külön orvosra költeni.
- Szülés utáni orvosi vizsgálat: 5.000,- Ft.
- Kölykök oltásai, féreghajtása: (kölykönként 3 oltás, féreghajtás) 30.000,- Ft.
- Kölyöktáp: 40.000,- Ft.
és még nem írtam ide azt ami egy minőségi kutya mellé adnak a TK. ami nélkül alapból keveréknek minősül
- Törzskönyv, chip, állatorvosi vizsgálatok: (kölykönként 8000 Ft) 48.000,- Ft.
A saját gazdája elmondása szerint őt 30 ezerért vette. Majd ugyancsak a gazdája ilyen állapotban leadta, mert mondván nem tudta tovább gondozni az örökletes allergiáját és ekcémáját:
De te nyugodtan vegyél minél olcsóbban! És persze ha beteg lesz arra se sajnáld a pénzt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!