Ha egy kutyafajtából például a merle színváltozatot preferálom, és direkt olyan párosítást keresek, ahol ez a szín jelen van, ott közölhetem ezt a tenyésztővel?
Figyelt kérdés
Nem fog megsértődni? Nagyon sok helyen olvasom, hogy a tenyésztő jellem alapján ajánl nekünk kutyát, és a szín nem releváns ebben az esetben, viszont én nekem az "alap" színváltozat kevésbé tetszik. Vagy mit lehet tenni? Nem igazán értem hogy működik. Illetve tényleg drágábban adnak el egy ritkább színváltozatot, akárcsak a lovaknál? Abban az esetben is, ha nem tenyésztési céllal vásárolunk magunknak kutyát?2021. febr. 2. 08:40
11/13 anonim válasza:
Nem tudom, milyen fajtát néztél amúgy, ezt nem írtad. Border collie esetén tudom, hogy két merlét nem szabad pároztatni, mert örökletes betegséget hordoznak, ami rajtuk nem jön elő, ha nem merlével pároztatják, akkor is hordozó lesz a merle kölyök, de a dupla merle kölyök beteg lesz. Más fajtáknál nem tudom, de ennek érdemes utánajárnod az adott fajtánál, és kerüld a rossz párosítást.
12/13 anonim válasza:
Nyugodtan közöld vele, elsősorban nyilván a jellem a fontos, de tedd hozzá, hogy mi a preferáld színed. Maximum tovább kell várnod egy kiskutyára, mert nem biztos, hogy az adott alomban lesz olyan merle kiskutya, aki jellemben is passzol hozzád.
13/13 anonim válasza:
Merle születéséhez nem muszáj merlét párosítani, ez valami tévhit lehet. Viszont az esély nagyon kicsi rá, hogy pont ilyen színben születik egy kölyök. Hogy emellé még pont a neked megfelelő jellemű lesz, arra még kisebb az esély. Én átgondolnám, hogy ér-e ennyit egy egzotikus szín. De persze, jelezheted az igényedet, végül is ha merle születik véletlenül egy almába, akkor azt is el kell adnia valakinek... Úgy sem lesz tovább tenyésztve, tehát lényegtelen, hogy miket hordoz magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!