Ha egy kutyafajtából például a merle színváltozatot preferálom, és direkt olyan párosítást keresek, ahol ez a szín jelen van, ott közölhetem ezt a tenyésztővel?
Nagyon rá vannak állva a jellemtípusú kutyaadásra, de ha normális a tenyésztő és te is az vagy, akkor figyelembe fogja venni a kérésed. Maximum sokkal többet kell várnod, mert nem is biztos, hogy minden alomban születik ilyen kiskutya, és lehet hogy már korábbról is vannak foglalások a színre.
A ritka szín így-is úgy-is drágább lesz, az hogy 20-30-40%-kal az függ a fajtától, színtől, tenyésztőtől.
Meg ne mondd!
Én úgy fogalmaztam "lehetőleg fekete fehér kutyust szeretnék, mert az tetszik a legjobban teljesen fekete orral"(előfordul, hogy foltos marad az orra) és úgy letolt, hogy csak na, hogy milyen kutyatartó akarok én lenni, hogy a külseje érdekel a kutyának, felszínes vagyok és stb.. Nem is kaptam/vettem kutyát tőle.
Én nem tudom mit gondolt, aki tenyésztőtől vesz, az pont azért őt választja, mert a sok közepes termetű közepes mozgásigényű kutya közül az ő fajtája tetszik a legjobban, ráadásul ő is úgy dolgozik, hogy x tulajdonságot, ami tetszik neki örökíteni próbálja, hogy jelen legyen az új almoknál is..
Tiszta vicc, van egy rakás buggyant ember, kifizetsz az általad tetsző fajtára 230at, és színt is szeretnél választani, akkor már egy utolsó szemétnek néz(nyilván mert a fajtáknál van kedvenc szín és rajtamarad a többi színű kutyus így).
Na mindegy, ha annyira nem fontos neked, akkor véletlen se hozd szóba, de ha csak az a szín lenne rendben a pénzedért, akkor mondd meg nyugodtan és ha tuskó, szerezz akár nem tenyésztőtől). A legtöbben álomkutyust akarunk venni, ha már egy rakást pénzt kifizetünk tenyésztőnek, simán cukit a menhelyen is kapni.
A tenyésztők pont ugyanolyan képmutatóak mint a szaporítók. A külsejükért tenyésztik az állatokat, de megbotránkoznak, ha téged is érdekel a külseje.
A tenyésztők pont ugyanolyan képmutatóak mint a szaporítók. A külsejükért tenyésztik az állatokat, de megbotránkoznak, ha téged is érdekel a külseje"
Itt az igazság!
A tenyésztő azért tenyészti a kutyákat, hogy eladja. Ha meg jelentkezik egy vevő, nem válogathat, mert elküldi.. Szép is lenne, ha más kereskedőnél is így mennének a dolgok :).
Amelyik tenyésztő így viselkedik, ott nem kell kutyát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!