A kutyámat elhizlalta a szomszéd, mit tegyek?
Nem voltam itthon pár napig, és megkértem a szomszédot, hogy adjon a kutyámnak enni, meg vizet. Mindent érthetően elmagyaráztam, napi egyszer ennyit adjon neki stb. Azt mondta, persze jól fogja csinálni, nem lesz gond. De, ezek után soha többet nem bízom rá. Haza jöttem egy hét után, és mi fogadott? A kutyám lassan szélesebb, mint hosszabb. Hát, mint kiderült, ez a "kedved" szomszéd mindig...MINDIG adott elé kaját, azt mondja: A kutya előtt mindig kell lennie kajának, majd eszik, ha éhes. Na, ezek után kiderült, hogy sosem volt kutyája, nem sokat tud az állatokról, annyit tud, kb hogy kutya, ugat, harap. Most már magammal viszem a kutyám, akkor is.
Na ez volt a sztori, az lenne a kérdés, hogy hozzam megint formába a kutyám? Nagyon sportos kutya, csak ugye, nem volt aki elvigye sétálni, játszani vele...stb. Mit tegyek?
persze nem jó dolog, hogy "elhizlalta" , de még is rá tudtad bízni. Gondolj bele, ha olyan szomszédod lenne, aki utálná a kutyákat, akinél félned kellene, hogy megmérgezi.
Szerintem a továbbiakban is nyugodtan rábízhatod, ha úgy jön ki a lépés.
A legjobb lenne, ha el tudnád vinni úsztatni. Ezenkívül nagy sétákat tegyetek.
az én kutyám 4 nap alatt hizott el egy rokonnál, ugyanúgy elötte hagyták a kaját egesz nap, a kutya egész nap evett meg kakált. ÉS csodalkoztak hogy miért nem csak háromszor kakál egy nap, ahogy én mondtam :))
Szóval lehetséges simán, hogy egy hét alatt hizzon, és annak a válaszadonak, aki azt irta, hogy az ember se tud hizni egy het alatt...hmm biztos nem voltak soha súlyproblémai. Én egy nyaralás alkalmaval siman felszedek pár kilót, ami meglátszik rendesen.
Volt egy kutyám, aki hajlamos volt hízni. Ugyanannyi kaját kapott, mint a többiek, mégis sokszor dagadt volt. Pedig ő volt a legmagasabb és ráadásul ő sportolt a legtöbbet. Érdekes, hogy ivartalanítás után már nem hízott el. Na mindegy, ez nem ide tartozik, csak egy kis adalék, hogy nem híznak el az ivartalanítástól.
Szóval vele rendszeresen azt csináltam, mikor láttam, hogy már megint szedett magára, hogy a fele kajaadag helyett kb. háromnegyed adag gréti-mixet adtam neki. Így nem volt éhes, de tápanyag sem sok jutott. Néhány hét alatt sikerült lefogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!