Honnan fogadnàl örökbe kutyàt?
Sziasztok!
Mindenképp az örökbefogadàs mellett vagyok,mert van elég szerencsétlen kutya a menhelyeken ès nem akarom tàmogatni a szaporítókat,sem a tenyésztőket.
Szerintetek hol vannak a legrosszabb sorsú kutyàk?
A legrosszabb helyről akarok egyet menteni.
Mert szerintem menhely ès menhely,sintértelep ès sintértelep között is van különbség.
Köszi,ha vàlaszoltok.
Rohadék vagyok: ahol nekem megfelelő kutyát találok, na, pont onnan. Egyébként azzal is sokat segítesz, ha csilli-villi menhelyről viszel el egy beragadt kutyát - van abból is dögivel.
Egyébként basszus te vagy a helyi, google keresésbe esetleg némi beszélgetésbe kerül a helyiekkel, oszt rögtön kiderül hol van a közelben olyan gyepi vagy menhely, ahonnan menteni kéne a kutyákat. Egyébként ha annyira tök mindegy mit veszel magadhoz, akkor megkeresném a legközelebbi gyepit, aminek nincs internetes jelenléte. Ilyen is van dögivel.
Meg hogy ne múljon el a nap kéretlen tanmese nélkül: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy cimborám, aki úgy gondolta, hogy kiviszi a legszerencsétlenebb kutyát a helyi horror gyepiről, mert ő akkora állatbarát. Ment, ment mendegélt a gyepmesteri telepen, folyamatosan háborogva az állapotokon, mígnem ráakadt egy kis, fekete, filc hátán filc szerencsekupacra és rábökött, hogy ő az igazi! Majd hazavitte.
Mondanám, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak, de immár 5 év alatt képtelen volt a kutya viselkedési problémáit rendbe tenni (félelmi agresszió, átirányított agresszió, bányászbéka segge alatt lévő ingerküszöb és általános tahóság), igazán nem is próbálkozott, "mert ő ilyen <3" egyébként is jól meg van mentve és kész. A dolog pikantériája, hogy az adott időszak legesélytelenebb kutyája végül nálam kötött ki (ő észre sem vette), pedig akart a fene felvágni a mentésével, csak őt kerestem, ő passzolt hozzám, a testi-lelki problémáit helyre raktuk.
Tehát mit tanultunk ma? Szép dolog az esélytelenek mentése, de próbáld meg ésszel csinálni, mert ha olyan kutyát hozol ki, aki nem illik hozzád és/vagy akinek a problémáit nem tudod kezelni, azzal magadat is szívatod, de a kutyának sem segítettél.
Illatos ut. 40x60 cm es cellakban vannak a kutyak.
Viszont orvosilag kezeltek es ellenorzottek fereghsjtottak es szivferegre szurtek. Meg a borgombat is kikezelik.
Menhelyeken meg elhanyagoltak a kutyak. Nincs orvosi szures kezeles meg fereghajtas.
Vidéki (és elősorban kelet-magyarországi) gyepi.
Vagy fb-ot nézném, sokszor megosztják magánszemélyek, hogy találtak kóbor kutyát, csak nem tudják befogadni és akkor innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!