Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan fogadnàl örökbe kutyàt?

Honnan fogadnàl örökbe kutyàt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindenképp az örökbefogadàs mellett vagyok,mert van elég szerencsétlen kutya a menhelyeken ès nem akarom tàmogatni a szaporítókat,sem a tenyésztőket.

Szerintetek hol vannak a legrosszabb sorsú kutyàk?

A legrosszabb helyről akarok egyet menteni.

Mert szerintem menhely ès menhely,sintértelep ès sintértelep között is van különbség.

Köszi,ha vàlaszoltok.

2021. jan. 27. 18:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Legrosszabb sorsúak gyepin vannak, mert ott altatnak. Ha jól tudom 2 héttel a bekerülés után már altathatnak, ezért ott vannak a legnagyobb veszélyben a kutyák. Nyilván a menhelyeken se sokkal jobb, de ott nem altatnak. A fajtamentés pedig hasonló a menhelyhez, de a legtöbb helyen sokkal jobb körülmények között vannak a kutyák és pillanatok alatt el is kapkodják őket, tehát mindenképp gyepi. Nagyon szép tőled, hogy így szeretnél kutyát menteni :)
2021. jan. 27. 18:43
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

Rohadék vagyok: ahol nekem megfelelő kutyát találok, na, pont onnan. Egyébként azzal is sokat segítesz, ha csilli-villi menhelyről viszel el egy beragadt kutyát - van abból is dögivel.

Egyébként basszus te vagy a helyi, google keresésbe esetleg némi beszélgetésbe kerül a helyiekkel, oszt rögtön kiderül hol van a közelben olyan gyepi vagy menhely, ahonnan menteni kéne a kutyákat. Egyébként ha annyira tök mindegy mit veszel magadhoz, akkor megkeresném a legközelebbi gyepit, aminek nincs internetes jelenléte. Ilyen is van dögivel.

Meg hogy ne múljon el a nap kéretlen tanmese nélkül: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy cimborám, aki úgy gondolta, hogy kiviszi a legszerencsétlenebb kutyát a helyi horror gyepiről, mert ő akkora állatbarát. Ment, ment mendegélt a gyepmesteri telepen, folyamatosan háborogva az állapotokon, mígnem ráakadt egy kis, fekete, filc hátán filc szerencsekupacra és rábökött, hogy ő az igazi! Majd hazavitte.

Mondanám, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak, de immár 5 év alatt képtelen volt a kutya viselkedési problémáit rendbe tenni (félelmi agresszió, átirányított agresszió, bányászbéka segge alatt lévő ingerküszöb és általános tahóság), igazán nem is próbálkozott, "mert ő ilyen <3" egyébként is jól meg van mentve és kész. A dolog pikantériája, hogy az adott időszak legesélytelenebb kutyája végül nálam kötött ki (ő észre sem vette), pedig akart a fene felvágni a mentésével, csak őt kerestem, ő passzolt hozzám, a testi-lelki problémáit helyre raktuk.

Tehát mit tanultunk ma? Szép dolog az esélytelenek mentése, de próbáld meg ésszel csinálni, mert ha olyan kutyát hozol ki, aki nem illik hozzád és/vagy akinek a problémáit nem tudod kezelni, azzal magadat is szívatod, de a kutyának sem segítettél.

2021. jan. 27. 19:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Mind nagyon tanulsagot!
2021. jan. 27. 19:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13.:Szívesen! :)
2021. jan. 27. 19:54
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

Illatos ut. 40x60 cm es cellakban vannak a kutyak.

Viszont orvosilag kezeltek es ellenorzottek fereghsjtottak es szivferegre szurtek. Meg a borgombat is kikezelik.

Menhelyeken meg elhanyagoltak a kutyak. Nincs orvosi szures kezeles meg fereghajtas.

2021. jan. 27. 21:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A legrosszabb helyek általában a vidéki gyepik.
2021. jan. 28. 08:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki (és elősorban kelet-magyarországi) gyepi.

Vagy fb-ot nézném, sokszor megosztják magánszemélyek, hogy találtak kóbor kutyát, csak nem tudják befogadni és akkor innen.

2021. jan. 28. 12:43
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
12 es mondott igazságokat. A gyepiken, menhelyeken szinte csak problémás kutyák vannak, nem úgy indulnak mint pl egy alapból szocializált kutya, rengeteg rossz beidegződés, szorongás, stb, én ezért nem menhelyről hoztam. Sajnálom őket, de nem lehet velük együtt élni, v legalábbis baromi sok idő és energiaráfordítás. Én meg ismerem magam, nem az én asztalom. Szóval gondold át jól.
2021. jan. 28. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!