Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan fogadnàl örökbe kutyàt?

Honnan fogadnàl örökbe kutyàt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindenképp az örökbefogadàs mellett vagyok,mert van elég szerencsétlen kutya a menhelyeken ès nem akarom tàmogatni a szaporítókat,sem a tenyésztőket.

Szerintetek hol vannak a legrosszabb sorsú kutyàk?

A legrosszabb helyről akarok egyet menteni.

Mert szerintem menhely ès menhely,sintértelep ès sintértelep között is van különbség.

Köszi,ha vàlaszoltok.

2021. jan. 27. 18:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a vidéki, szegényebb, kevésbé gondozatlan helyen rosszabb a sorsa a kutyáknak.
2021. jan. 27. 18:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Kozeli sintertelep, vagy ebrendeszet. Konkretan az altatas elol meg tudod menteni a kutyat.
2021. jan. 27. 18:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Pl az ózdi
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Talán Hajdúszoboszló, de hasonló vidéki helyről hozz.
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyepiről...

Noéról biztos, hogy nem.

2021. jan. 27. 18:23
 6/18 A kérdező kommentje:
Igen èn is egy vidéki sintér telepről gondoltam. Köszi a véleményeket.
2021. jan. 27. 18:26
 7/18 anonim ***** válasza:
78%
Rex állatotthon
2021. jan. 27. 18:27
 8/18 anonim ***** válasza:
42%
Az utcáról.
2021. jan. 27. 18:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy, hogy vidéki vagy sem, de ha az a cél, hogy veszélyben lévő állatot ments, akkor vagy utcáról, vagy gyepmesteri telepről, ott ugyanis altatnak. Menhelyen nincs altatás, de persze ott is minden kutya örülne egy szerető otthonnak.
2021. jan. 27. 18:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is a vidéki menhelyeket javaslom, ha ez a fő szempont, azon belül is inkább a kelet-magyarországi régiókat, ott elég nomád a kutyatartás, brutálisan sok kutya kerül be.

A budapesti és agglomeráción belüli menhelyeknél más a helyzet, sokan támogatják őket, sok ideiglenesük és önkéntesük van (budapestiek budapesti menhelyre fognak menni önkénteskedni), sok a gazdijelöltjük, sokszor válogatnak is köztük.

Ha a legrosszabb sorsú kutyák közül szeretnél elhozni egyet a "legrosszabb" helyről arra is készülj fel, hogy valószínűleg egy rossz állapotú kutyát is fogsz kapni, ha nincs pénz megfelelő ellátásra és nincs pénz megfelelő foglalkozásra, akkor nagyobb eséllyel lesz beteg, viselkedésproblémás a kutyus. Ha ezt be tudod vállalni, nem gond erre rászánni az anyagiakat (a betegség kikezelése, a kutya egészségének felturbózása, mentális rehabilitálása), akkor ez egy nagyon jó és szép döntés :)

Ezt nem rossz szándékból írom, csak a nemes elhatározás mellett arra is szükség van, hogy pontosan tudd, hogy lehet hónapokon át dokihoz kell vinned, éjszakákat virrasztani mellette, folyton aggódni, hogy vajon meggyógyul-e teljesen, akár évekig dolgozni azon, hogy nyugodtan hívhassatok vendégeket magatokhoz vagy közömbösen elsétáljon az utcán más kutya mellett. Tényleg nem lebeszélni akarlak, csak ezzel szerintem mindenképp fontos tisztában lenni, amikor az ember kutyát vesz magához nem feltétlen ez lebeg a szemei előtt. De ha ilyen szempontból is végiggondoltad, akkor csak ismételni tudom magam, ez tényleg nagyon szép dolog!

Ha erre mégsem állsz készen még mindig sok esélytelen marad a menhelyen, aki nem azért van bent, mert beteg vagy problémás a viselkedése, hanem egyszerűen emberi butaságból, mert fekete, túl torzonborz vagy már nem kölyök (nemcsak a nagyon idős kutyák, 5-6 évesek is általában bent maradnak már, mert félnek, hogy már nem fog úgy kötődni hozzájuk), szóval egy ilyen kutyus megmentésével is rengeteget segítesz és hatalmas esélyt adsz neki :)

Illetve ha a legrosszabb körülmények között lévő menhelyeket szeretnéd valahogy támogatni, és van rá lehetőséged, akkor lehet őket az anyagiakban segíteni, a legtöbb adományozó azoknak utal, azoknak küld adományt, akik a legjobban hirdetik magukat az online felületeken, arra már kevesen veszik a fáradtságot, hogy ők maguk is utánanézzenek, keressenek egy tényleg gondban lévő menhelyt (félre ne érts, nem számonkérem ezeket az adományozókat sem, tök jó, hogy legalább van, aki adományoz és tök jó dolog, de szerintem erre kevesen gondolnak és a kisebb menhelyeknek is ugyanúgy szüksége van támogatásra).

2021. jan. 27. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!